2016-03-09 08:24:43
Φωτογραφία για Όσο η συμφωνία για το προσφυγικό είναι στον αέρα, οι πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι εδώ...
Μπορεί να υπήρξε... παράταση στη λύση ως τις 18 Μαρτίου, η λύση όμως δεν είναι βέβαιη Την ίδια ώρα και με τις ροές να μην μειώνονται, αλλά αντίθετα να αυξάνονται προς τα ελληνικά νησιά, ο κίνδυνος εγκλωβισμού στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων είναι ορατός...

Παρά τα ... παζάρια Τουρκίας – Ε.Ε. υπάρχουν χώρες που συνεχίζουν τον “μοναχικό” δρόμο χαράσσοντας την πολιτική τους αυτόνομα και κατά το δοκούν.

Κάπως έτσι από τα μεσάνυχτα η Σλοβενία άρχισε να ζητά βίζα εισόδου στην Ε.Ε. κλείνοντας έτσι επί της ουσίας τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

Το κλείσιμο του “Βαλκανικού Διαδρόμου” όμως στα σύνορα της Σλοβενίας είναι θέμα χρόνου να οδηγήσει σε οριστικό σφράγισμα της Ειδομένης από τους Σκοπιανούς.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι μέχρι την οριστική απόφαση της Συνόδου στις 18 Μαρτίου στην χώρα μας δεν θα υπάρχει έξοδος αλλά μόνο είσοδος προσφύγων με κίνδυνο οι εγκλωβισμένοι να ξεπεράσουν τους 50.000.


Θα υπάρξει όμως απόφαση στη Σύνοδο;

Αν δει κανείς τα δεδομένα που τέθηκαν στο παζάρι της διαπραγμάτευσης τότε μόνο αγκάθια μπορεί να δει στο δρόμο για τη συμφωνία.

Η απελευθέρωση της βίζας για 75 εκατομμύρια Τούρκους θα γίνει δεκτή από χώρες όπως η Γαλλία, με τη Μ. Λεπέν να ενισχύεται συνεχώς ή από τη Γερμανία όπου η Α. Μέρκελ μόνο να χάσει έχει από το προσφυγικό τους τελευταίους μήνες;

Θα δεχθεί η Κύπρος άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το κυπριακό άλυτο;

Ποιος θα πληρώσει τα επιπλέον 3 δισ. που ζητά η Άγκυρα;

Η Τουρκία έριξε πολλά στο τραπέζι για να πάρει κατά το δυνατό περισσότερα, ενώ δίνει εκτός από την επιστροφή των οικονομικών μεταναστών (την οποία εύκολα μπορεί να ελέγξει στο έδαφός της) μια ιδιότυπη και πολύ δύσκολη στην εφαρμογή της διαδικασία επανεισδοχής προσφύγων, που ουσιαστικά οδηγεί σε απευθείας μεταφορά προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες...

Και την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι ως τώρα έχουν δεχθεί όλους κι όλους μόλις 450 πρόσφυγες με τη συμφωνία μετεγκατάστασης...
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ