2016-03-09 12:05:17
Φωτογραφία για ΑΛΛΟΙ 529 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνεχίζεται η ροή προσφύγων από Τουρκία

Την ώρα που τα σύνορα με την πΓΔΜ παραμένουν κλειστά, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ροή προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου, μεταξύ αυτών και στη Σαμοθράκη. Την ίδια ώρα, στον Πειραιά έφθασαν από τα νησιά 673 άτομα, ενώ άλλοι 3.050 φιλοξενούνται στο λιμάνι. Συνολικά στη χώρα βρίσκονται περισσότεροι από 34.000 πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 07:00 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό «Αριάδνη» με 529 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο μετέφερε 50 άτομα από τη Χίο και 479 από τη Μυτιλήνη.  Στον Πειραιά κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό «Blue Star 2» από Κω και Λέρο, με 144 μετανάστες και πρόσφυγες.

Πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.  Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού, άλλοι 3.050 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ. Ο επιβατικός σταθμός Ηετίων στην πύλη Ε-2 είναι γεμάτος, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να έχουν στήσει δεκάδες σκηνές έξω από αυτόν.


Μέλη του Ερυθρού Σταυρού αναμένεται να διανέμουν εντός της ημέρας ξηρά τροφή, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και το πολυϊατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Διάσωση ανοιχτά της Σαμοθράκης

Στο μεταξύ, άλλους 939 πρόσφυγες και μετανάστες διέσωσε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό, σε 22 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Σαμοθράκης, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Μεγίστης.

Περίπου 110 άτομα, πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 40 παιδιά διαφόρων ηλικιών, ακόμη και νεογέννητα, εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης. Το ξύλινο σκαρί, που έπλεε υπό βροχή, εντόπισε σκάφος του λιμενικού, το οποίο φρόντισε άμεσα για την ασφαλή μεταφορά των επιβαινόντων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στο χώρο του λιμένα η καταγραφή και ταυτοποίηση των περίπου 110 ατόμων, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Στο σύνολο των παράνομα εισελθόντων στη χώρα προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης από το «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ