2016-03-09 12:05:23
Φωτογραφία για Το καρφί του Μητσοτάκη για τον Καρανίκα: Δεν πετυχαίνουμε όταν προσλαμβάνουμε ανθρώπους που θεωρούν την καριέρα χολέρα..
Η Αριστεράς «που δυστυχώς μας κυβερνά», έχει «αγκυλώσεις» που εμποδίζουν την προώθηση ωφέλιμων μεταρρυθμίσεων και δεν διευκολύνουν τις επενδύσεις, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ

Για «αγκυλώσεις της αριστεράς» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση πως εμποδίζει την προώθηση ωφέλιμων μεταρρυθμίσεων και δεν διευκολύνει τις επενδύσεις. Μιλώντας στο φόρουμ για τη ψηφιακή Οικονομία που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ τόνισε ότι το 2015 όχι μόνο η χώρα δεν επιβράδυνε την κρίση, αλλά σε πολλούς τομείς αποδομήθηκαν ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που προσέκρουσαν σε αγκυλώσεις αυτής της αριστεράς «που δυστυχώς μας κυβερνά».

Άφησε αιχμές για το «κύμα διορισμών ημετέρων» από την κυβέρνηση και υπογράμμισε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική. «Με το να προσλαμβάνουμε ανθρώπους με ρητορική “η καριέρα είναι χολέρα”, δεν πετυχαίνουμε κάτι», δήλωσε ζητώντας να υπάρξει  μια εθνική ψηφιακή στρατηγική
. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική ψηφιακή στρατηγική που θα ξεπερνά το περιοριστικό πλαίσιο του τρόπου που το δημόσιο προκηρύσσει ψηφιακά έργα. Ανέφερε τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει στο Δημόσιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, επικαλούμενος το παράδειγμα της Διαύγειας, λέγοντας ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο που ο πολίτης μπορεί να δει πως το δημόσιο ξοδεύει χρήματα των φορολογουμένων.

Ο κύριος Μητσοτάκης «χτύπησε» επίσης το καμπανάκι και προειδοποίησε ότι έχουμε μία μεγάλη ευθύνη η Ελλάδα να συγκλίνει ψηφιακά με τον υπόλοιπο κόσμο. «Να μη χάσουμε την ευκαιρία της ψηφιακής επανάστασης», τόνισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε «η Ελλάδα να κινηθεί έτσι ώστε να μη χάσει την ευκαιρία της μεγάλης ψηφιακής επανάστασης, μιας επανάστασης που, όπως είπε, αλλάζει τον τρόπο της ζωής μας». Παρατήρησε ότι το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας, δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο, συστηματικά διολισθαίνει και έστειλε μήνυμα ότι «εμείς, στη ΝΔ θα στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια και θα καταθέσουμε προτάσεις και να αποκτήσει η Ελλάδα ενα κεντρικό σχέδιο στη ψηφιακή στρατηγική.  Ανοιγόμαστε στην επιχειρηματική κοινότητα. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε αυτό τον κλάδο είναι πολλές».  

Αναφέρθηκε και στο σύστημα χρηματοδότησης της ΝΔ, λέγοντας ότι «και εμείς θα αναβαθμιστούμε και κάνουμε προσπάθεια να αλλάξουμε το τρόπο χρηματοδότησης μέσω πλατφόρμας. Λίγα, με πολλούς, να δώσουμε την ευκαιρία στους φίλους του κόμματος να ενισχύσουν με μικρό ποσό».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί πίστευαν πως ο μόνος  τρόπος να έρθει η ανάπτυξη είναι μέσω των φυσικών υποδομών, αλλά οι επενδύσεις στη ψηφιακή οικονομία μπορούν να επιφέρουν προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ