2016-03-14 08:40:38
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει με την Τουρκία; Είναι η τρίτη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε έξι μήνες!
Νέο λουτρό αίματος σημειώθηκε στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας....

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση μέσα σε περίπου έξι μήνες και τη δεύτερη σε λιγότερο από έναν μήνα.

Το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο πάρκο Γκιουβέν στην πλατεία Κιζιλάι. Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 125 τραυματίστηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Διευκρίνισε δε τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες το βράδυ μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», πρόσθεσε. «Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» τόνισε.


Τρίτη επίθεση σε έξι μήνες

Στις 17 Φεβρουαρίου29 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο και 81 τραυματίστηκαν. Τότε η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε τους Κούρδους της Συρίας και συγκεκριμένα τις Λαϊκές Ομάδες Προστασίας των Κούρδων της Συρίας (YPG) για την επίθεση. Λίγες ημέρες αργότερα την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε η οργάνωση τα Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν (ΤΑΚ).

Στις 10 Οκτωβρίου του 2015 103 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στην πορεία ειρήνης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ. Εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ενώ ύποπτο για την επίθεση είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Η Άγκυρα απαγόρευσε το Facebook και το Twitter

Την απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέταξε δικαστήριο της Άγκυρας μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV. Την ίδια ώρα πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Πέρσι οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στο Twitter μετά από την ανάρτηση φωτογραφιών Τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος κρατούνταν υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ