2016-03-16 20:24:16
Φωτογραφία για Κώστας Γκιουλέκας: Τα προσωπεία έπεσαν…
«Υπάρχουν θέματα στα οποία δεν χωρούν ούτε “ατοπήματα εν τη ρύμη του λόγου” ούτε “υπερβολές” ούτε διορθώνονται με μία “συγγνώμη”... Αυτά είναι τα εθνικά μας θέματα»,ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας, με αφορμή την αναφορά του αν.υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Τα προσωπεία έπεσαν!

Είναι απαράδεκτο να αναφέρονται υπουργοί ελληνικών κυβερνήσεων στα Σκόπια με το ψευδεπίγραφο όνομα “Μακεδονία”. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο Γιάννης Μουζάλας μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει, όμως, εκπέσει στην συνείδηση ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Είναι η πρώτη φορά που επίσημα, σε τηλεοπτικό διάλογο, Έλληνας υπουργός αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Τι χρεία άλλη έχουν οι Σκοπιανοί από υποστηρικτές και συμμάχους των ανιστόρητων και ανεδαφικών θέσεών τους όταν Έλληνες υπουργοί συνηγορούν υπέρ των επιχειρημάτων τους με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο;


Το χειρότερο δε είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλύπτει τον υπουργό του, με ανακοινώσεις που εκδίδονται από το Μέγαρο Μαξίμου και αναφέρονται σε ατοπήματα και υπερβολές.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη μια επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των όσων λέει και πράττει.

Ή μάλλον αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να περάσει τόσο τις ιδεοληψίες της όσο και τις εθνικά επικίνδυνες θέσεις της.

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες αναφορές δεν γίνονται… εν τη ρύμη του λόγου και ας μην εξανίσταται ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Η μνήμη μας δεν είναι κοντή και γνωρίζουμε ότι αυτό που ανέφερε ο κ.Μουζάλας είναι πολιτική θέση πολλών συνοδηπόρων του κ.Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση»,τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας και συμπλήρωσε:

«Ας θυμίσουμε ότι:

Δύο από τις συνιστώσες που σχημάτισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, η “Διεθνιστική Εργατική Αριστερά” και η “Οικολογική Παρέμβαση” έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια ως “Μακεδονία”, με την πρώτη να τονίζει ότι “στην Ελληνική Μακεδονία κατοικούν κατά πλειοψηφία... πρόσφυγες!”.

Άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η “ΡΟΖΑ”, αναφέρει στις θέσεις της: “Αναγνώριση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα”.

«ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα των Σκοπίων να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!» διακηρύττει η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο».

Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε τα Σκόπια “Μακεδονία”, τονίζοντας πως “αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στην Μακεδονία”, ενώ και δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσαν σε δηλώσεις και κείμενά τους τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Άλλος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ευρωβουλευτής υποστήριζε ότι τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν ως “Μακεδονία” χωρίς κανέναν προσδιορισμό και ότι υπάρχει “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα.

Το 2008, 15 ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη της συνόδου του Βουκουρεστίου, και το βροντερό όχι του Κώστα Καραμανλή στην είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ, πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν και διένειμαν κείμενο με το οποίο "σαμποτάριζαν" την εθνική γραμμή για το βέτο. Μεταξύ των υπογραφόντων και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια στιγμή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα Σκόπια και έκανε κοινή πορεία με Σκοπιανούς εθνικιστές, με πανό που έγραφαν "Βέτο στο Βέτο της Ελλάδας", αναφέροντας σε Δελτία Τύπου της τα Σκόπια ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Ας τους διαβεβαιώσουμε λοιπόν ότι σε οποιαδήποτε τέτοια “διευθέτηση” ή συμβιβασμό θα μας βρουν απέναντί τους! Θα βρουν απέναντί τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η απάντηση στον κ.Μουζάλα αλλά και σε ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται στην γνωστή ρήση του μεγάλου Μακεδόνα πολιτικού, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος, δακρύζοντας είπε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική!

Και θα παραμείνει ελληνική!», κατέληξε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ