2016-03-23 07:09:40
Φωτογραφία για Έφυγαν οι ΜΚΟ από την Ειδομένη και ανέλαβε ο Στρατός...
Mε εντολή του επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει να σιτίζει τους 18.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στην Ειδομένη μετά την αποχώρηση των περισσοτέρων ΜΚΟ που είχαν αναλάβει να κάνουν την δουλειά αυτή (πληρώνονται αδρά από την ΕΕ).

 Η αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ειδομένη ήρθε ως απόρροια της εξέγερσης στην προσφυγούπολη και του φόβου που υπάρχει για την ασφάλεια των μελών τους.   Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει άμεσα τα σχεδιαζόμενα κέντρα φιλοξενίας, και να επεκτείνει τα ήδη υπάρχοντα, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται σε Ειδομένη και Πειραιά.  

Δεύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι οι 2.000 πρόσφυγες που ήρθαν το τελευταίο διήμερο στα νησιά και δεν μπορούν να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας της Κυριακής να μεταφερθούν και αυτοί στα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου οι υποδομές στα νησιά να υποδεχθούν τα νέα κύματα!   Πάντως είναι ερωτηματικό πώς θα καταφέρουν οι Ενοπλες Δυνάμεις να ταΐσουν και να ποτίσουν 18.000 ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα
. Και πόσο προσωπικό θα διατεθεί. Για 54.000 γεύματα την ημέρα, ακόμα και έτοιμα να έρχονται τα φαγητά χρειάζονται τουλάχιστον 500 άτομα για να τα μοιράζουν...

 Την περασμένη εβδομάδα ήρθαν 40.000.000 ευρώ οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τις δαπάνες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι ΕΔ στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ