2016-03-23 19:58:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι στον Ρηγανόκαμπο
Καμία συζήτηση δεν δέχονται οι κάτοικοι της περιοχής του Ρηγανόκαμπου για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής παραμονής προσφύγων και τονίζουν πως δεν δέχονται καν να λέγεται αυτό το ενδεχόμενο Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν:

«Πληροφορηθήκαμε ότι  η περιοχή του Ρηγανόκαμπου (ΜΟΜΑ) περιλαμβάνεται στις υπό εξέταση για τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων.

Είναι η ίδια περιοχή, η μόνη στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, που "φιλοξενεί" εδώ και 35 χρόνια μεγάλο καταυλισμό Ρομά.

Απορούμε πως η Πολιτεία με τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές της,  που τόσα χρόνια δεν μπορεί ή δεν θέλει να ελέγξει έναν καταυλισμό ο οποίος σημειωτέον περιλαμβάνει και πολίτες της, θέλει να δημιουργήσει και δεύτερο, όμορο, με μετανάστες και πρόσφυγες!

Όλοι και ιδιαίτερα εμείς οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος, έχοντας υποστεί τα πάνδεινα, μπορούμε να καταλάβουμε το τι μπορεί να σημαίνει η γειτνίαση δύο ανομοιογενών και μάλιστα ανοικτών καταυλισμών, πάνω και δίπλα σε παλιό σκουπιδότοπο, το οποίο και θα αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία!


Η εγκληματικότητα, η διακίνηση ουσιών, η παραβατικότητα γενικά, η ανασφάλεια, η ρύπανση, η ασυδοσία, η επιβάρυνση στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία και τόσα άλλα που μας βασανίζουν τόσα χρόνια θα επεκταθούν ή θα ενσωματωθούν σε ένα μεγαλύτερο σύνολο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι κάτοικοι, οι Σύλλογοι και οι φορείς ομόφωνα δηλώνουμε:

ΟΧΙ στη δημιουργία και δεύτερου καταυλισμού στην περιοχή μας

ΟΧΙ στην αλλαγή χρήσης του ενεργού ακόμη (μονάδα επιστράτευσης κ.λ.π.) στρατοπέδου της ΜΟΜΑ.

ΝΑΙ στην ανάπλαση του σκουπιδότοπου και την αποκατάσταση των δημοτών ΡΟΜΑ.

ΝΑΙ στην υποστήριξη και φροντίδα των προσφύγων με τους όρους και τους κανονισμούς της Πολιτείας σε συνθήκες σύμφωνες με το Εθνικό συμφέρον, τους Διεθνείς κανονισμούς και φυσικά χωρίς διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης.

Κατανοούμε την ανάγκη στέγασης και σίτισης των προσφύγων, και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια αυτή με όποια μέσα έχουμε, παρόλα αυτά δεν γίνεται 200 μέτρα από έναν ήδη υπάρχοντα να καταυλισμό να δημιουργηθεί ακόμα ένας.

Με τις δυναμικές μας αντιδράσεις (όπως τότε που στον ίδιο χώρο ήθελαν να δημιουργήσουν καταυλισμό Αφγανών) αλλά και με κάθε πρόσφορο μέσον θα αντισταθούμε μέχρι τέλους για το δίκαιο του αιτήματός μας και την προστασία της περιοχής μας από μία ακόμη αδικία.»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ