2012-05-13 13:14:08
Φωτογραφία για Οι τρεις πιθανοί Πρωθυπουργοί
Οι τρεις πιθανοί Πρωθυπουργοί

13 Μαϊου 2012, 12:44 » volos247-eu » προεδρος, περιπτωση, εκλογες, λυση

« Οι τρεις πιθανοί Πρωθυπουργοί »

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στις συναντήσεις που θα έχει ο Κάρολος Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς, τότε και σύμφωνα με το Σύνταγμα μέχρι τις 17 Ιουνίου, που πιθανότατα θα διεξαχθούν οι εκλογές, αναλαμβάνει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Ο Πρόεδρος πρέπει να επιλέξει μεταξύ των: Ρένας Ασημακοπούλου (Αρειος Πάγος), Παναγιώτη Πικραμμένου (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Στις 17 Μαΐου και ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση της νέας Βουλής που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου 2012.


Συνταγματολόγοι αναφέρουν ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να έρθει πιο νωρίς αν ο Κάρολος Παπούλιας εκδώσει νέο Προεδρικό Διάταγμα που να ορίζει σύγκληση της Βουλής π.χ. 2, 3 ή 4 ημέρες νωρίτερα -πάντα όμως όχι εις βάρος των προθεσμιών των εντολών.

www.volos247.eu
 
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χρόνια πολλά μανούλα!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χρόνια πολλά μανούλα!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ