2012-05-13 13:15:39
Φωτογραφία για Εκστρατεία για τη διάσωση του Αμαζονίου
Τρεις από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες περιβαλλοντικές οργανώσεις ξεκίνησαν μια μαζική κινητοποίηση των 22 εκατομμυρίων υποστηρικτών τους καλώντας την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ να ακυρώσει τον Δασικό Κώδικα που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας.

Σύμφωνα με το econews.gr, το WWF, η Greenpeace και η Avaaz ισχυρίζονται ότι οι τροποποιήσεις που προωθούνται στον Δασικό Κώδικα απειλούν ευθέως τις πρόσφατες επιτυχίες που σημειώθηκαν στην προστασία των δασών του Αμαζονίου και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του WWF και της Greenpeace μετέδωσαν την έκκληση προς την Πρόεδρο Ντίλμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter χρησιμοποιώντας την ένδειξη #SOSBrazil και #VetaTudoDilma, ή αναρτώντας σχετικά μηνύματα απευθείας στη σελίδα του κυβερνητικού κόμματος στο Facebook.

Οι τρεις οργανώσεις το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις πιέσεις τους ζητώντας από εκατομμύρια υποστηρικτές να «βομβαρδίσουν» τις πρεσβείες της Βραζιλίας ανά την υφήλιο με μηνύματα που θα εκφράζουν τη διεθνή αντίδραση στην ψήφιση του νόμου.


Η Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ούτε έχει δώσει κάποια ένδειξη για το αν προτίθεται να αντιταχθεί στο νομοσχέδιο από τις 25 Απριλίου που πέρασε από τη Βουλή. Για τις οργανώσεις, μόνο ένα πλήρες βέτο θα εξασφάλιζε τα δάση της Βραζιλίας και το παγκόσμιο κλίμα.

Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια της Προέδρου Ρούσεφ η οποία από σήμερα ως τις 25 Μαΐου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει συνολικό βέτο ή θα μπλοκάρει πλευρές του σχεδίου, ή, στη χειρότερη περίπτωση, αν θα γίνει νόμος του κράτους.

«Την τελευταία δεκαετία η Βραζιλία σημείωσε σημαντική πρόοδο στη μείωση της αποψίλωσης των δασών του Αμαζονίου. Αναγνωρίζουμε ότι η Πρόεδρος Ρούσεφ δέχεται σοβαρές πολιτικές πιέσεις από εκείνους που θα έκαιγαν το δάσος αναζητώντας βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά την παροτρύνουμε να μείνει ανυποχώρητη στο θέμα της προστασίας των δασικών πόρων που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον όλων των Βραζιλιανών και όλου του κόσμου», δήλωσε ο Τζιμ Ληπ, Γενικός Διευθυντής του WWF International.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας της Βραζιλίας, η νέα νομοθεσία θα επιφέρει απώλεια δασικής έκτασης 760 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή 5,7 φορές η έκταση της Ελλάδας, που ισοδυναμεί με επιπλέον αποδέσμευση 28 εκατ. τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ