2016-03-27 20:59:12
Φωτογραφία για Μεγάλη νίκη του Σάντερς στην Ουάσιγκτον
«Το ξέραμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα όσο κινούμασταν προς τα δυτικά» δήλωσε σε πλήθος 8.000 υποστηρικτών του στο Ουισκόνσιν ο Μπέρνι Σάντερς, που είδε τις ελπίδες του να αναπτερώνονται. Ο γερουσιαστής βρέθηκε στο Μάντισον του Ουισκόνσιν μόλις δέκα ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία –τον επόμενο μεγάλο «σταθμό» για το χρίσμα των δημοκρατικών.

Παρόλα αυτά, το αμερικανικό CNN τονίζει ότι η Χίλαρι Κλίντον παραμένει το «φαβορί» για τους δημοκρατικούς.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει καταφέρει να δημιουργήσει γερές «βάσεις» στις νότιες πολιτείες, ένα σημαντικό προβάδισμα για την καμπάνια της. Παρότι η πολιτεία της Ουάσιγκτον αποτελεί μια σημαντική νίκη για τον Σάντερς, καθώς του δίνει 101 εκλέκτορες, οι πολιτείες της Χαβάη και της Αλάσκα φέρνουν μόλις 25 και 16 εκλέκτορες αντιστοίχως.

Το NBC News και άλλα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα αποδίδουν στον Μπέρνι Σάντερς το 71% των ψήφων στη Χαβάη, έναντι ποσοστού 29% στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα γίνει τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει συνολικά 2.382 εκλέκτορες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ