2016-04-03 06:42:09
Φωτογραφία για Πώς μπορεί να σας σώσει τη ζωή μία βόλτα με τον σκύλο
Μία βόλτα με τον σκύλο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής, ειδικά... για τους πάσχοντες από χρόνια προβλήματα, όπως υπέρταση ή καρδιοπάθεια.

Ομάδα ερευνητών του Health Partners Research Foundation από τη Μινεσότα των ΗΠΑ, μετά από έρευνα τριών ετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βόλτα με τον σκύλο στο πλαίσιο 30λεπτης άσκησης την εβδομάδα μπορεί να χαρίσει χρόνια ζωής στους πάσχοντες από τις παραπάνω ασθένειες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.300 ασθενών, άνω των 40 ετών, οι οποίοι υπέφεραν από δύο τουλάχιστον χρόνιες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και η υπέρταση.

Οι επιστήμονες κατέδειξαν πως όσοι ασκούνταν λιγότερο από 30 λεπτά την εβδομάδα είχαν τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν, συγκριτικά με εκείνους που ασκούνταν έστω και 30 λεπτά.

Παράλληλα, διαπίστωσαν πως οι καπνιστές είχαν διπλάσιες πιθανότητες από τους υπόλοιπους να πεθάνουν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και συμβάλλει στον περιορισμό σχηματισμού θρόμβων που μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ