2016-04-03 17:50:15
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!
Οι συνεντεύξεις και τα αφιερώματα,από την επίσημη σελίδα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού «Osfp.gr»,της ενότητας ΡΙΟ 2016, με τους αθλητές μας που έχουν εξασφαλίσει ή διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζονται. 

Αυτή τη φορά με τον αθλητή του τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών του συλλόγου μας, Κώστα Παπαγεωργίου ο οποίος θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στο Χάλμσταντ της Σουηδίας στο διάστημα 12-16 Απριλίου (αντί για την Κωνσταντινούπολη που είχε οριστεί αρχικά). 

Ο αθλητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξή του στο «osfp.gr» αναφέρθηκε στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στο Προολυμπιακό Τουρνουά, στη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και στην παρουσία του κόσμου του Θρύλου που δίνει χρώμα στους αγώνες.

Αναλυτικά

Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν την διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες;


«Είναι περίεργα τα συναισθήματα ειδικά για εμένα που έχω ξαναπεράσει αυτή τη διαδικασία. Ήταν όνειρο ετών να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί έχω πάει σε 3 Ολυμπιάδες σαν αναπληρωματικός ή βοηθός προπόνησης, χωρίς ωστόσο να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ.  Είναι ένα όνειρο που έχει μείνει απραγματοποίητο και θέλω να το κυνηγήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Ωστόσο το σύστημα διεξαγωγής του Προολυμπιακού Τουρνουά, έχει αλλάξει και η άμεση πρόκριση είναι πολύ  δύσκολη. Πιο εφικτός στόχος είναι η άνοδος στο Ranking List ούτως ώστε να μπεις στη λίστα των παικτών που θα προκριθούν μέσα από τον πίνακα αξιολόγησης. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα άγχος. Δεν είναι κάτι που θα περίμενε κανείς να πετύχω, θ είναι τεράστια έκπληξη αν προκριθώ. Ως εκ τούτου  πάμε  με πολύ πάθος και χωρίς άγχος και φόβο».

Με ποιο τρόπο προετοιμάζεσαι για το μεγάλο ραντεβού στη Σουηδία ;

«Τώρα είμαστε σε μια περίοδο έντονης προπόνησης. Την επόμενη εβδομάδα θα χαλαρώσουμε για να έρθει ένα φορμάρισμα. Είχαμε συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εκτός από το πρωτάθλημα που εξασφαλίσαμε μια αγωνιστική ημέρα πριν το τέλος και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστώ. Τώρα μπαίνουμε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει Προολυμπιακού. Η ζωή ενός αθλητή αυτή είναι με το που τελειώνει ένας στόχος πρέπει να προετοιμαστείς άμεσα για τον επόμενο. Έχουμε την εμπειρία με τον προπονητή να βγάλουμε το καλύτερο πρόγραμμα για να πάμε και προπονημένοι και φορμαρισμένοι».

Πόσο δύσκολο είναι να διεκδικείς την πρόκριση στο Ρίο;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ περιορισμένες. Υπάρχουν και κάποιες θέσεις που δίνονται σε Ηπείρους και χώρες που δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες στο άθλημά μας. Με αποτέλεσμα να συμμετέχουν κάποιοι αθλητές όχι τόσο μεγάλης δυναμικότητας. Στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένο το άθλημα και σε ποσότητα αθλητών και σε ποιότητα».

Η προηγούμενη εμπειρία σου από την διεκδίκηση την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο  Πεκίνο και στο Λονδίνο;

«Μου έχει διδάξει ότι είναι ένα Τουρνουά πολύ μεγάλων εκπλήξεων και αυτό με κάνει να είμαι λίγο αισιόδοξος. Για όλους τους αθλητές είναι πολύ μεγάλη η σημασία της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες με αποτέλεσμα να μικραίνουν διαφορές μεταξύ παικτών λόγω της μεγάλης σημασίας των αγώνων. Αυτό που λέμε ότι όταν μπαλάκι καίει, μικραίνουν οι αγωνιστικές διαφορές».

Τέσσερα χρόνια μετά αισθάνεσαι ότι έχεις ωριμάσει σαν αθλητής και ότι μπορείς να σταθείς στο κορυφαίο επίπεδο;

«Ναι σίγουρα αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν ανέλπιστα καλά αγωνιστικά για εμένα. Ήταν χρόνια που πήγαμε στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ομαδικό πρώτη φορά στην ιστορία. Χρόνια που έκανα πολύ καλές εμφανίσεις, ήμουν ανταγωνιστικός αλλά κέρδισα κιόλας σπουδαίους αθλητές. Ωστόσο η δυσκολία στο Πανευρωπαϊκό είναι ότι δεν αρκεί ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλεις 3-4 συνεχόμενα πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οπότε παίζει ρόλο και η φυσική κατάσταση θα λέγαμε που θα φέρει τη διάρκεια σε απόδοση».

Πως αξιολογείς το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική Επιτραπέζια Αντισφαίριση;

«Βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τους πόρους που διαθέτει η πολιτεία. Σίγουρα τεράστιο ρόλο έχει παίξει ο Κρεάνκα που όταν ήρθε εδώ ήταν κάτι τελείως εξωπραγματικό για το επίπεδο του Ελληνικού Πινγκ Πονγκ. Παλιά όταν δεν είχαμε παίκτη στην 100άδα ήρθε ο Κρεάνκα που ήταν στους πρώτους 10 του κόσμου. Μας δίδαξε πάρα πολλά. Σιγά σιγά μας ανέβασε το επίπεδο. Μετά με τη βοήθεια όλων αυτών έφτασε και ο Γκιώνης στο εκπληκτικό επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Και βέβαια μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ανεβαίνει το επίπεδο και των μικρότερων αθλητών και των γυναικών που δεν είχαν άμεση σχέση με την αντρική ομάδα. Αγωνιστικά, τεχνικά, βλέπεις λεπτομέρειες και διδάσκεσαι από τους αθλητές αυτούς και ελπίζω να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια. Τα δείγματα είναι καλά για αυτό έχουμε πολύ καλούς νέους αθλητές και αναμένουμε την εξέλιξή τους».

Έναν απολογισμό της παρουσίας των τμημάτων του Ολυμπιακού στα φετινά πρωταθλήματα, οι Άνδρες επέστρεψαν στην κορυφή κατακτώντας αήττητοι το πρωτάθλημα ενώ οι Γυναίκες τερμάτισαν στην 2η θέση

«Για τους Άνδρες ήταν μια πολύ καλή χρονιά γιατί τελείωσαν αήττητοι ένα πρωτάθλημα που χαρακτηρίστηκε από την αρχή πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό με τρεις ομάδες μετά από καιρό να  διεκδικούν τον τίτλο. Φανήκαμε πολύ δυνατοί κερδίζοντας καθαρά όλα τα ντέρμπι, τους 4 αγώνες με τις δυο ανταγωνίστριες ομάδες και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Οι γυναίκες ενώ είχαν μια αξιοπρεπή πορεία σε ατομικό επίπεδο στα δυο ματς που έκριναν το πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει στον αθλητισμό».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού, προέρχονται μέχρι στιγμής 20 Έλληνες που έχουν κλείσει το εισιτήριο για το Ρίο  «Είναι σημαντικό γιατί ο Ολυμπιακός είναι γνωστός στους περισσότερους για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, έχει όμως τεράστια δύναμη και στα υπόλοιπα αθλήματα. Αυτό βοηθάει γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό.  Προφανώς αυτός ο αριθμός δείχνει αυτό που λέμε, ότι ενισχύει όλα τα αθλήματα και αυτό που χαρακτηρίζεται ως ερασιτεχνικός αθλητισμός που είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας και ίσως σημαντικότερος από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Μακάρι να προστεθούν και άλλοι αρχής γενομένης από το άθλημά μας».

Τέλος ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού «Φέτος ήρθαν όσο μπορούσαν αλλά και πέρσι ζήσαμε πολύ ωραία εμπειρία, παρότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε οι φίλαθλοι ήταν εκεί μας υποστηρίξανε μέχρι τέλους. Ήταν κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο για το άθλημά μας. Έχω αγωνιστεί και σε πρωταθλήματα έξω που ναι μεν υπάρχει κοινό αλλά δεν είναι αυτό που λέμε, οπαδοί. Δεν έχω ξαναδεί εγώ έτσι οπαδούς πραγματικούς σε αγώνα Πινγκ Πονγκ πλην  τους αγώνες του Ολυμπιακού. Δίνει ένα άλλο χρώμα και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να υπάρχει παρουσία…»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ