2016-04-07 12:26:10
Φωτογραφία για «Μπλακ άουτ» στην Υγεία από τις κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων!
Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

http://www.healthreport.gr/

Γιατροί και εργαζόμενοι «κατεβαίνουν» μαζικά στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι ενάντια στοασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να έφυγε από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, παραμένει όμως ενεργό προς υλοποίηση.

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι στην Υγεία συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας στο δημόσιο σύστημα υγείας θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) μέσω του προέδρου της Δημήτρη Βαρνάβα αναφέρει ότι έχει προκρίνει τη συμμετοχή τωννοσοκομειακών γιατρών στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και «θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».


Στο δρόμο κατεβαίνουν και όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει επίσης στην 24ωρη απεργία.

Επισημαίνει μάλιστα ότι είναι αποφασισμένη να ακυρώσει στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ προσθέτοντας πως «η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει».

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων γιατροί και εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στασυλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις υπόλοιπες πόλης της χώρας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ