2016-04-08 11:13:36
Φωτογραφία για Πύργος: Στο σκοτάδι πολυμελής οικογένεια
Σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, διαμένει το τελευταίο διάστημα μια οικογένεια τσιγγάνων στο κέντρο του Βουνάργου, καθώς εδώ και μήνες, η παροχή ρεύματος που υπήρχε, έχει διακοπεί με αποτέλεσμα οι γονείς και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και στο σκοτάδι, μην έχοντας την δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο Διονύσης Σταμόπουλος, ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους, πρόσφατα μετακόμισαν στην οικία ενός γνωστού τους προσώπου, στο Βούναργο, που απουσιάζει από την περιοχή και τους παραχώρησε το σπίτι για να στεγαστούν. Ωστόσο, λόγω κάποιων προβλημάτων, ο κ. Σταμόπουλος, δεν μπορεί να συνδέσει το ρεύμα του σπιτιού που διαμένει μέσω της ΔΕΗ και έτσι, ο δήμος του Πύργου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευαισθησίας, παρείχε ρεύμα στην οικογένεια, μέχρις ότου επιλυθούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης.

Σήμερα, όμως, όπως ανέφερε ο κ. Σταμόπουλος, η δημοτική αρχή, επέλεξε να σταματήσει την παροχή ρεύματος, στους ανθρώπους αυτούς και παρά το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί λύση με την ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ, με αποτέλεσμα εδώ και λίγο διάστημα να ζουν στο σκοτάδι και να χρησιμοποιούν μόνο κεριά για να φωτίζουν τις σκοτεινές νύκτες τους.


Το σπίτι του κ. Σταμόπουλου, βρίσκεται μια απόσταση αναπνοής από το ΚΕΠ του δήμου Ιάρδανου στο Βούναργο (παλιό δημαρχείο Ιάρδανου) και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, φοιτούν στο σχολείο του Βουνάργου ωστόσο, κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως επισημαίνει ο πατέρας, είναι αδύνατον να διαβάσουν ή να κάνουν τις εργασίες τους, παρά το γεγονός πως θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, στο σχολείο.

Εκείνο που ζητά ο Διονύσης Σταμόπουλος, είναι να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένειά του, καθώς χωρίς το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και αυτό γιατί, χωρίς ηλεκτροδότηση δεν μπορούν να καλυφθούν οι σημαντικότερες ανάγκες της οικογένειας, όπως η σίτιση και η καθαριότητα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ