2016-04-13 18:30:11
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζονται τα «παζάρια» για τις νέες συμβάσεις με τους γιατρούς! Ποια είναι τα δύο «αγκάθια»
Τετάρτη 13 Απρίλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Την Παρασκευή 15 Απριλίου θα συνεχισθεί ο διάλογος της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΠΥΥ με τους εκπροσώπους των γιατρών για τις νέες συμβάσεις.

Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ ΕΟΠΥΥ και γιατρών για τις νέες πολυπόθητες συμβάσεις που θα πρέπει και θα αμείβουν αξιοπρεπώς τον κλάδο και θα εξυπηρετείται το σώμα των ασφαλισμένων.

Η νέα συνάντηση έχει ορισθεί για την Παρασκευή στις 14:00, όπου θα παραστούν τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (Υποεπιτροπή) αλλά και εκπρόσωποι των γιατρών τόσο των κλινικών όσο και των εργαστηριακών.

Οι δύο δύσκολοι γρίφοι

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δύο είναι οι βασικές δυσκολίες στη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.

Η μία αφορά στο πως ακριβώς θα πληρώνονται και με τι ποσά οι γιατροί που πραγματοποιούν και ιατρικές πράξεις (π.χ. καρδιολόγοι, γυναικολόγοι κ.λ.π.) και αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση, ανάλογα δηλαδή με το ποια εξειδικευμένη εξέταση κάνουν στον ασθενή.


Η τάση από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ– όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr– είναι φυσικά να κουρευτούν οι τιμές ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για τον Οργανισμό.

Κάτι βέβαια που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους γιατρούς οι οποίοι εκτός των άλλων, πρέπει να περιμένουν και κάτι μήνες για να εισπράξουν τα ποσά που τους οφείλονται, χωρίς να υπολογίσει κανείς πόσα τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ από υπηρεσίες των τελευταίων ετών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά πως ξεκίνησε η διαπραγμάτευση και όλα όσα «έπεσαν στο τραπέζι»: «ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση με γιατρούς-εργαστήρια! Όλο το παρασκήνιο»

Το δεύτερο αγκάθι σχετίζεται με τους εργαστηριακούς γιατρούς, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν τα παραπεμπτικά με εξετάσεις που χορηγούν οι κλινικοί γιατροί.

Πρόσφατα καθορίσθηκαν τα αριθμητικά όρια των εξετάσεων τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν οι γιατροί, ένα σύστημα το οποίο αρχικά παρουσίασε προβλήματα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Σε εφαρμογή ο νέος «κόφτης» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι αλλάζει»

Το ζήτημα είναι πως θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα μεταξύ των παραπεμπτικών που χορηγούν οι κλινικοί γιατροί και του αριθμού των εξετάσεων που πρέπει να εκτελούν οι εργαστηριακοί, σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΟΠΥΥ στοHealthReport.gr.

Ο γρίφος αυτός θα πρέπει να λυθεί όμως δεδομένου ότι πολλοί εργαστηριακοί γιατροί μπορεί να βρεθούν απολογούμενοι επειδή εκτέλεσαν περισσότερες εξετάσεις από αυτές που έχουν το δικαίωμα να κάνουν.

Να σημειωθεί ότι από τις διαπραγματεύσεις θα προκύψουν και οι τιμές αποζημίωσης για απλές επισκέψεις σε γιατρούς χωρίς ιατρικές πράξεις. Σήμερα ένας συμβεβλημένος γιατρός με τον ΕΟΠΥΥ, αμείβεται με περίπου 6,5 ευρώ καθαρά για μια εξέταση σε ασφαλισμένο του Οργανισμού.

Πάντως όπως είχε δεσμευτεί ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμηςστην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στο HealthReport.gr, η βασική επιδίωξη είναι να ανοίξει το σύστημα και για τους νέους γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο Σωτήρης Μπερσίμης για τους νέους γιατρούς: «Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr: «Τι θα κάνω με τις νέες συμβάσεις και τις πληρωμές των γιατρών»

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, ώστε οι νέες συμβάσεις να ενσωματωθούν στο σύστημα πριν λήξει η νέα παράταση που δόθηκε.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ