2016-04-15 08:05:14
Φωτογραφία για ΕΛΤΑ - «μην είδατε το συστημένο…»
Αγαπητό Tromaktiko,

Το όνομά μου είναι Γ.Μ. και είμαι κάτοικος Πάτρας. Θα ήθελα να... δημοσιοποιήσω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τα ΕΛΤΑ, επειδή έχω άλλο τρόπο να καταγγείλω την ανοργανωσιά αυτής της «υπηρεσίας» και την αδιαφορία των υπαλλήλων της (τουλάχιστον των υπευθύνων σε σχέση με το περιστατικό που θα αναφέρω).

Στις 9.3.2016 έστειλα ένα συστημένο φάκελο και δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του. Αυτό είναι το λιγότερο όμως παρόλο που για μένα σημαίνει απώλεια 180 €. Για να μην περιγράφω διπλά τα γεγονότα δείτε την επιστολή που τους έστειλα 8 μέρες μετά την αποστολή του φακέλου και συνεχίζω την περιγραφή μου μετά από αυτήν.

«Θέλω να σας ενημερώσω για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε σχέση με τις υπηρεσίας σας. Την Δευτέρα 7.3.2016 έστειλα συστημένο φάκελο από το Ταχυδρομικό κατάστημα Πατρών (Ανθείας ..., Ζαρουχλέικα) με παραλήπτη την κυρία Γ.Π. (Σαλαμίνος … - Κεραμεικός 10435 Αθήνα)
. Ο κωδικός αποστολής είναι RE250917___GR. Ο φάκελος περιείχε αποδείξεις για μετακινήσεις μου σε σεμινάρια του τελευταίου τριμήνου. Το ύψος των αποδείξεων ήταν 180 € και δεν υπάρχουν αντίγραφα ούτε δυνατότητα επανέκδοσης εφόσον πρόκειται για αποδείξεις βενζινάδικων, μέσων συγκοινωνίας και διοδίων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που πρέπει να συμπίπτουν με εκείνες των σεμιναρίων. Για το λόγο αυτό επέλεξα ο φάκελος να είναι συστημένος και χρεώθηκα ανάλογα πιστεύοντας το αυτονόητο πως «το συστημένο είναι και εγγυημένο!». Δυστυχώς, οι παρεχόμενες υπηρεσίες σας δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο και ο φάκελος αγνοείται σε κάποια από τα κέντρα συλλογής ή διανομής σας. Πάρα τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχα με κέντρα «εξυπηρέτησής» σας και το κατάστημα … δεν κατάλαβα τι έγινε και που βρίσκεται ή καλύτερα που χάθηκε ο φάκελος. Οι άνθρωποι βέβαια ήταν εξυπηρετικοί και με παρότρυναν να μπω σε διαδικασία να κάνω αίτηση αναζήτησης του φακέλου! Είναι εξωφρενικό και πέρα από τη λογική μου να αιτούμαι το αυτονόητο. Ο φάκελος χάθηκε με δική σας ευθύνη, κι από ότι κατάλαβα δεν είναι σπάνια περίπτωση, και μου ζητάτε να αφήσω τη δουλειά μου, να ξοδέψω χρήματα και χρόνο για τη μετακίνησή μου και να στηθώ στην ουρά του ταχυδρομείου για να σας πω εγγράφως το αυτονόητο πως «ενδιαφέρομαι να βρεθεί ο χαμένος από εσάς φάκελός μου»! Τότε ποια είναι η έννοια του συστημένου εφόσον δεν εγγυάται τη σίγουρη παράδοση και ούτε σας δίνει την εντύπωση πως είναι σημαντικό να παραδοθεί! Παρόλα αυτά έκανα σήμερα και αυτή τη διαδικασία κι όπως έχω σκοπό να κάνω και άλλες μέχρι να δικαιωθώ. Το ποσό της ζημίας είναι πολύ μεγάλο για μένα και αφορά χρήματα που έχω ήδη δαπανήσει. Θεωρώ πως έχω κάνει τυπικά όλες τις διαδικασίες και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την υπηρεσία σας. Περιμένω τις άμεσες ενέργειές σας για την αναζήτηση του φακέλου. Η προθεσμία μου να υποβάλω τις αποδείξεις είναι ως τις 24.3.2016. Διαφορετικά, θα ήθελα την αποζημίωσή μου στο ακέραιο για την αποκατάσταση της οικονομικής μου ζημίας (για την ταλαιπωρία δεν το συζητάμε..).»

Από ότι καταλάβατε ο φάκελος δεν έφτασε στον παραλήπτη και παρόλο που είχε αριθμό αποστολής και παρακολούθησης κανένας από τα ΕΛΤΑ δεν το πήρε είδηση. Ειδοποιήθηκα από τον παραλήπτη πως δεν το παρέλαβε και από τότε άρχισε ένα σαφάρι τηλεφωνημάτων για να εντοπίσω που βρίσκεται. Ο ένας με παρέπεμπε στον άλλο και τελικά μου είπαν να κάνω ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ!!! φυσικά όχι τηλεφωνικά αλλά να ξαναπάω στο ταχυδρομείο για να καταλάβουν πως πραγματικά ήθελα να βρεθεί το συστημένο!

Ενάμιση μήνα μετά από την απώλεια του φακέλου και 30 μέρες από την αίτηση αναζήτησής του οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μάλλον ακόμα ψάχνουν το φάκελό μου… 

Από χθες μπήκα σε νέο κύκλο τηλεφωνημάτων που επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ μου είπαν να πάρω στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου. Εκεί μου είπαν να πάρω στο τοπικό κατάστημα. Πήρα την προϊσταμένη του και μου είπε πως δεν είναι δικό της θέμα και πως δεν έχει ειδοποιηθεί από τα κεντρικά για την τύχη του φακέλου και παρά την επιμονή μου δεν έδειξε καμία προθυμία να κάνει κάποια ενέργεια για να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας. Με παρέπεμψε πάλι στα Κεντρικά και αυτοί σε κάποιον άλλο που υποτίθεται πως έχει αναλάβει το θέμα. Φυσικά, και ο τελευταίος μου είπε πως είναι θέμα του τοπικού καταστήματος στην Πάτρα και να επιμείνω εκεί. Από όλη τη διαδικασία έμαθα πώς κάποια στιγμή… θα με ειδοποιήσουν πως ο φάκελος πραγματικά χάθηκε και πιθανόν να με αποζημιώσουν με 35 € ανεξάρτητα από το ύψος της απώλειας μου! Φυσικά, για να συμβεί αυτό πρέπει να έρθει στο τοπικό κατάστημα έγγραφο οριστικής απώλειας και να ξαναπάω να κάνω ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ! Έλεος!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ