2016-04-17 15:08:06
Φωτογραφία για Όλα έτοιμα στην Εστία του Τσεπελόβου.. Τέταρτο Κέντρο Φιλοξενίας στο Νομό Ιωαννίνων
Οι πρώτες αφίξεις είχαν προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης, όμως η άρνηση των προσφύγων να αποχωρήσουν από την Ειδομένη, ανέβαλε τη λειτουργία ενός ακόμη κέντρου φιλοξενίας στο Νομό Ιωαννίνων.

Η Εστία επί σειρά ετών φιλοξενούσε μαθητές της περιοχής του Ζαγορίου και στην συνέχεια παιδιά από την Αλβανία, όπου πήγαιναν στα σχολεία του χωριού...

Τα τελευταία χρόνια ήταν κλειστή και χρησιμοποιούνταν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες για δράσεις που υλοποιούσαν οι σύλλογοι και οι νέοι του χωριού, οι οποίοι με εθελοντική εργασία προχωρούσαν και σε εργασίες που ήταν απαραίτητες για τη συντήρηση του χώρου.

Εδώ και μερικές ημέρες δυνάμεις του στρατού ανέλαβαν την ανακαίνιση των χώρων και την υλοποίηση εργασιών, όπως τα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά ώστε να είναι έτοιμη για την φιλοξενία προσφύγων.

Όλοι οι χώροι έχουν διαμορφωθεί πλέον κατάλληλα και εξοπλίστηκαν με κρεβάτια και στρώματα.


Η Εστία Τσεπελόβου θα αποτελέσει το τέταρτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Νομό Ιωαννίνων.

Σήμερα, στην Εστία της Κόνιτσας φιλοξενούνται 171 πρόσφυγες, στα Δολιανά φιλοξενούνται 216 και στον Κατσικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας 1021.

Στο Τσεπέλοβο αναμένεται να μεταφερθούν περίπου 180 πρόσφυγες, όση είναι και η δυναμικότητα της Εστίας, παρότι αρχικά είχε ακουστεί αριθμός διπλάσιος.

Στο πέμπτο κέντρο της Ηπείρου, αυτό που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη της Φιλιππιάδας, φιλοξενούνται 578 μετανάστες.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ