2016-04-22 14:14:16
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ VD
«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί είχαν μία ισχυρή συνεργασία. Είμαστε κοντά σε συμφωνία σε σημεία «κλειδιά», όπως το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά αλλά είμαστε πολύ κοντά», δήλωσε αρχικά ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup και συνέχισε: «Σήμερα ξεκαθαρίσαμε τον δρόμο για να πάμε μπροστά. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχει επιπρόσθετο πακέτο προληπτικών μέτρων τα οποία θα ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση ανάγκης για να επιτευχθούν οι στόχοι του 2018».

«Αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά, ο σχεδιασμός τους. Το είδος των μέτρων και τι θα τα θέσει σε εφαρμογή», είπε ακόμα ο κ. Ντάισελμπλουμ και συνέχισε: «Οι θεσμοί είπαν ότι είναι έτοιμοι για να δουλέψουν πάνω σε αυτά τα προληπτικά μέτρα το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει προληπτικά η Ελλάδα θα πρέπει να είναι στο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 3,5 δισ. ευρώ.


Λαγκάρντ: Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν εκ των προτέρων

Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν εκ των προτέρων και να είναι πειστικά, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup. Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι η αναδόμηση του χρέους είναι δυνατή χωρίς κούρεμα. Επίσης, είπε ότι ζήτησε από την ομάδα του ΔΝΤ να είναι έτοιμη να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Το ζήτημα του χρέους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί

«Είμαστε κοντά σε μια ισορροπημένη και θετική συμφωνία, κάτι που εξαρχής αποτελεί στόχο μας» δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί  στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τους στόχους που τέθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. «Θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί. «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό είναι εφικτή και είναι προς το συμφέρον όλων Ευρωπαίων».

«Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις οικονομικά αποτελεσματικές, κοινωνικά δίκαιες και ισορροπημένες δημοσιονομικά. Είμαστε κοντά» συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα έκτακτης ανάγκης είπε: «Θα εργαστούμε για μια λύση αξιόπιστη, λογική και αποδεκτή από όλους». Σε ό,τι αφορά το χρέος σημείωσε: «Το ζήτημα του χρέους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αν θέλουμε να χαράξουμε μια βιώσιμη πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

 Ρέγκλινγκ: Εξετάζονται λύσεις για το ελληνικό χρέος

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup ανέφερε ότι: «Έχουν περάσει 4 μήνες από την τελευταία εκταμίευση για την Ελλάδα. Για το ελληνικό χρέος εξετάζονται λύσεις όπως η παράταση της ωρίμανσης. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης εκτάκτων/προληπτικών μέτρων. Ο ESM συμφωνεί με τις προβλέψεις της Κομισιόν, αλλά σε ορίζοντα 2 ετών χρειάζονται προληπτικά μέτρα». Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε επίσης πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ