2016-06-03 12:28:19
Φωτογραφία για Δημοψήφισμα στην Πάφο για το νέο όνομα της κεντρικής πλατείας
Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στον Δήμο Πάφου για την ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας της πόλης. Αυτό αποφάσισε η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου που συνήλθε το βράδυ της Πέμπτης.

Η επίσημη ανακοίνωση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος θα γίνει την προσεχή Δευτέρα και με αυτήν θα καλούνται σε πρώτη φάση οι δημότες Πάφου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο όνομα της σημερινής πλατείας Κέννεντυ, το οποίο θα πρέπει να είναι δηλωτικό της ιστορίας της πόλης, της πορείας της μέσα στο χρόνο και της σημαντικής θέσης της στο γενικότερο γίγνεσθαι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι προτάσεις ονοματοδοσίας θα παραπεμφθούν αρχικά σε ειδική επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό στον Δήμο Πάφου και η οποία θα ετοιμάσει μια πρώτη λίστα με 10-15 ονόματα που κρίνονται ως τα πλέον κατάλληλα για το σκοπό του δημοψηφίσματος.

Η λίστα αυτή θα παραπεμφθεί στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου το οποίο και θα καταλήξει σε ένα «short list» προτεινόμενων ονομάτων για την κεντρική πλατεία της πόλης, που θα αποτελείται από πέντε ονόματα-προτάσεις.


Η λίστα αυτή θα τεθεί ενώπιον των δημοτών της Πάφου κατά το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει ο κόσμος της πόλης το όνομα που θα έχει πλέον η υπό ανάπλαση κεντρική πλατεία Πάφου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο δημοψήφισμα θα έχουν μόνο οι δημότες Πάφου και για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία της ολομέλειας, θα χρησιμοποιηθούν οι επίσημοι εκλογικοί κατάλογοι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ