2016-06-04 10:33:16
Φωτογραφία για Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ελλείψεις χειρουργικών υλικών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Μετά από την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις ελλείψεις σε... χειρουργικά και γενικότερα αναλώσιμα υλικά στο νοσοκομέιο ΑΧΕΠΑ, καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων , «οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά». Όπως συνεχίζει η καταγγελία, «τα αγοράζουν (σ.σ. χειρουργικά υλικά) έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα». Αντίθετα, όπως καταγγέλλεται, «ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».

Οπως γράφει το ΑΠΕ, με βάση σχετικά δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η επίμαχη καταγγελία και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Στην παραγγελία που έδωσε η εισαγγελική λειτουργός ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της «έκθεσης». Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας πταισματοδίκης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ