2016-06-05 02:54:18
Φωτογραφία για Πήρε παράταση η ανάκληση αδειών για τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας του Πύργου
Σε έντονο κλίμα, με προτάσεις και αντιπροτάσεις, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με βασικό και κύριο θέμα την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Η υπόθεση, που χαρακτηρίζεται αρκετά σοβαρή, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, καθώς, η πλειοψηφία των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας Πύργου, κινδυνεύουν με λουκέτο εξαιτίας πολεοδομικών παραβάσεων.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής υπό την προεδρεία του αντιδημάρχου, Διονύση Μπέλτσου, ωστόσο, η συζήτηση έγινε σε έντονο κλίμα καθώς, οι επαγγελματίες αναζητούν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και φαίνεται να οφείλεται σε λάθος ενέργειες προηγούμενων ετών τόσο από την πλευρά του δήμου Πύργου όσο και από τους ίδιους τους καταστηματάρχες.

Πηγές αναφέρουν στην εφ
. «ΠΑΤΡΙΣ», πως το πρόβλημα έχει προκύψει ύστερα από πολεοδομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της κεντρικής πλατείας, οι ιδιοκτήτες των οποίων βάσει κανονιστικών πράξεων που εκδίδονταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πύργου, προχωρούσαν στην ανάπτυξη των καταστημάτων τους. Όμως, το ζήτημα, που καλείται τώρα να διορθώσει ο δήμος του Πύργου, φαίνεται πολύ δύσκολο, με δεδομένο πως στην εποχή της οικονομικής κρίσης τα μαγαζιά που λειτουργούν στην κεντρική πλατεία, θα πληγούν βάναυσα αν χρειασθεί να βάλουν λουκέτο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, φαίνεται η υπόθεση να προχωρά στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο σε επόμενη τακτική συνεδρίαση θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονταν όλα αυτά τα χρόνια ενώ παράλληλα, ο δήμος, προσανατολίζεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σε νέα κανονιστική πράξη στην οποία όμως θα πρέπει να συμμορφωθούν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ