2016-06-09 03:42:08
Φωτογραφία για Συρία: Η μητέρα των στρατιωτικών σκοτώθηκε ενώ τους πήγαινε φαγητό
Οι γυναίκες της Συρίας, οι πιο προοδευτικές γυναίκες στην Μέση Ανατολή μαζί με αυτές του Λιβάνου, συμμετέχουν ενεργητικά στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών και στην υπεράσπιση της πατρίδας από τους εγχώριους και ξενόφερτους ισλαμιστές εισβολείς.

Πολλές είναι αυτές που έχουν πάρει τα όπλα, ενώ είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ένας μεγάλος αριθμός πολεμικών ανταποκριτών στα μέτωπα είναι επίσης γυναίκες.

Πρόσφατα η μεγάλη επιχείρηση του στρατού, που κατέληξε στην απελευθέρωση της Παλμύρας, καλύφθηκε κυρίως από δύο γυναίκες δημοσιογράφους.

Όπως είναι φυσικό, μέσα στην δίνη του πολέμου, υπάρχουν και θύματα - μάρτυρες γυναίκες, που ακολούθησαν τους άνδρες μάρτυρες στην θυσία για την ελευθερία της πατρίδας τους.

Μία από αυτές είναι και η Σεχάμ Σεμπλ, μηχανικός στο επάγγελμα, η οποία ονομάστηκε «Μητέρα των στρατιωτών» για την προσφορά της στους μαχόμενους Σύριους στρατιώτες.


Ατρόμητη μπροστά στον θάνατο, διακινδύνευε την ζωή της καθημερινά για να βοηθήσει τα στρατευμένα νιάτα της Συρίας.

Από την αρχή του πολέμου, εργάστηκε ακούραστα επισκεπτόμενη όλα τα μέτωπα και τα παιδιά της Πατρίδας.

Η δραστήρια Σύρια ήταν ταυτόχρονα και πρόεδρος του συλλόγου Nhya AMAA.

Έχασε τη ζωή της χθες, σε ένα πεδίο μάχης στη Βόρεια Λατάκεια, όπου είχε διανείμει πρωινό σε μια ομάδα ανδρών του Συριακού στρατού..

«Ζω με τους στρατιώτες στο στόχαστρο ... για να τους παρέχω όλα τα αγαθά …»είχε πει, για να ακολουθήσει τελικά τους αγαπημένους στρατιώτες της, τα αγαπημένα παιδιά της και στον θάνατο για την ελευθερία.

Το παράδειγμά της θα μείνει ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς, θυσίας και αγάπης στην ιστορία του συριακού πολέμου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ