2016-06-09 15:33:15
Φωτογραφία για Βραζιλία: Εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη των προέδρων Γερουσίας και Βουλής
Τη σύλληψη και την προφυλάκιση των προέδρων της Γερουσίας και της Βουλής της Βραζιλίας, ζητησαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Οι εισαγγελείς τους κατηγορούν για απόπειρα παρακώλυσης της έρευνας που διεξάγεται για το σκάνδαλο διαφοράς στη βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας Χοντρίγκο Ζανό ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να διατάξει την προφυλάκιση του Χενάν Καλέιρους, προέδρου της Γερουσίας και πρώτου στη γραμμή της προεδρικής διαδοχής, αλλά και του γερουσιαστή Ρομέρου Ζούκα, για μερικές ημέρες υπουργού Σχεδιασμού της κυβέρνησης Τέμερ, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση της Petrobras.

Ακόμη, ζήτησε να τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην πρόεδρος Ζουζέ Σαρνέι (1985-1990), 86 ετών, αλλά και να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες του. Το ίδιο αίτημα υπέβαλε για τον συντηρητικό πρώην πρόεδρο της Βουλής, Εντουάρντου Κούνια, που απαλλάχθηκε πρόσφατα από τα καθήκοντά του αλλά «συνεχίζει να αναμιγνύεται» και να κατευθύνει τη λειτουργία του κοινοβουλίου, σύμφωνα με την την εφημερίδα O Globo.


Οι δύο πολιτικοί είναι μέλη του κόμματος PMDB του προσωρινού προέδρου Μισέλ Τέμερ, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την παραπομπή της προκατόχου του, Ντίλμα Ρουσέφ σε δίκη για παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων του κράτους.

Η Ρούσεφ έχει απομακρυθνεί από το αξίωμά της για τουλάχιστον για 180 ημέρες -όσο διαρκεί η δίκη της που αναμένεται να διεαξχθεί στη Γερουσία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο (5η-21η Αυγούστου). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ