2016-06-10 08:46:51
Φωτογραφία για Πάτρα: Καταστηματάρχες παίζουν με την δημόσια υγεία και διαβάστε πώς!
Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή , οι οποίοι πάνω απ΄ όλα βάζουν το κέρδος, δεν διστάζουν να θέσουν  σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την υγεία μικρών παιδιών.

Η συνταγή που ακολουθούν - με γνώμονα πάντα το προσωπικό τους όφελος - αυτή τη φορά …περνάει από συγκεκριμένες παραλιακές περιοχές της Πάτρας, όπου έχουν μέτωπο και λειτουργούν τα καταστήματά τους.

Το  «κακό» γι’ αυτούς ωστόσο είναι, πως τόσο από τις μετρήσεις που έκανε η αρμόδια υπηρεσία της αιρετής περιφέρειας, όσο και από τις μετρήσεις που πραγματοποίησε το τμήμα υγιεινή του πανεπιστημίου Πατρών, η θάλασσα στην περιοχή που λειτουργούν τις  επιχειρήσεις τους είναι ακατάλληλη για κολύμπι.

Όπου απίστευτο, το πέρασμα με ειδικό σπρέϊ  των πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και με τις οποίες ενημερώνονται οι πολίτες, πως σε αυτές τις περιοχές απαγορεύεται το κολύμπι.


Με αυτό τον τρόπο οι ανυποψίαστοι πατρινοί αλλά και επισκέπτες – πλην ορισμένων εξαιρέσεων που γνωρίζουν σε ποια σημεία επιτρέπεται  η κολύμβηση και σε ποια όχι – πέφτουν αμέριμνοι στη θάλασσα για να κάνουν το μπάνιο τους, ενώ συγχρόνως αποτελούν την καλύτερη πελατεία για τους κουτοπόνηρους καταστηματάρχες.

Να σημειωθεί, πως όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Κόσμος», ανάλογα είχαν δράσει κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης αναψυχής και την περσινή καλοκαιρινή περίοδο, στη διάρκεια της οποίας εξαφανίστηκαν από πολλής παραλιακές περιοχές οι πινακίδες, οι οποίες  ενημέρωναν πως σε συγκεκριμένα σημεία απαγορεύεται η κολύμβηση.

Κατά την περσινή θερινή περίοδο,  ο Δήμος της Πάτρας είχε σε κάποιες περιπτώσεις – μετά από καταγγελίες πολιτών – τοποθετήσει νέες ενημερωτικές πινακίδες, τις οποίες  με  την έναρξη της φετινής κολυμβητικής περιόδου, οι ίδιοι επαγγελματίες φρόντισαν να τις κάνουν πάλι αόρατες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ