2016-06-14 12:05:06
Φωτογραφία για Καρδίτσα: Μήνυση εναντίον του άνδρα που συστηματικά κυνηγούσε παράνομα σε απαγορευμένη για θήρα περιοχή
Το πόσο ανεξέλεγκτοι είναι οι κυνηγοί και το πόσο δεν ενδιαφέρονται να τηρήσουν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες που η νομοθεσία επιβάλλει για το «σπορ» φαίνεται και από τα περιστατικά τα οποία δίνουν στην δημοσιότητα – για να δείξουν το έργο τους – οι ίδιοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι, οι κυνηγετικές ομοσπονδίες και η Θηροφυλακή.Για παράδειγμα σήμερα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας «Η Άρτεμις» που ανήκει στην Z΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων εξηγεί πως οι θηροφύλακες κατάφεραν να εντοπίσουν και να πιάσουν έναν κυνηγό οποίος συστηματικά κυνηγούσε κοντά στον ποταμό Καλλέντζη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Μία ακόμη επιτυχία στη μάχη κατά της λαθροθηρίας πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, μετά από σχετικές πληροφορίες για πυροβολισμούς που ακούγονταν το πρωί και το σούρουπο, έθεσαν επί τριήμερο (μέρα και νύχτα) σε διακριτική παρακολούθηση ένα άτομο που κινούνταν οπλισμένο με το όχημά του και πυροβολούσε θηράματα στην περιοχή της Απαγόρευσης Θήρας Δαφνοσπηλιάς - Παλιουρίου και πλησίον του ποταμού Καλλέντζη.


Ο λαθροθήρας χρησιμοποιούσε διαφορετικά κάθε φορά δρομολόγια και προσπαθούσε να μην γίνεται αντιληπτός καλυπτόμενος από την πυκνή βλάστηση. Οι θηροφύλακες όμως είχαν καταγράψει και τη δράση του και τις διαδρομές του. Σήμερα το απόγευμα επιχείρησε πάλι να κάνει το ίδιο, έπεσε όμως πάνω στο μπλόκο που είχε έξυπνα στηθεί σε μία από τις διαδρομές του. Αρχικά αρνήθηκε ότι οπλοφορεί, αλλά μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαγιόκαννο κυνηγετικό όπλο και πολλά φυσίγγια διαφόρων τύπων, διαμετρημάτων και σκαγίων.

Τα πυρομαχικά και το όπλο κατασχέθηκαν και θα υποβληθεί η σχετική μηνυτήρια αναφορά στο Δασαρχείο Καρδίτσας για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης. Συγχαρητήρια στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν αφθονία από τριχωτά και πτερωτά θηράματα και αποτελούν την περιοχή των θέσεων εγκατάστασης του κολχικού φασιανού».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ