2016-06-14 12:28:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Κασουλίδη στις ΗΠΑ
Ολοκληρώθηκαν εχθές οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. John Kerry και την Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Victoria Nuland.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας των επαφών του, ο κ. Υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για τις συναντήσεις που είχε, ενώ επαναβεβαίωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς.

Όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ σέβονται τη διαδικασία που ακολουθείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, όπως επίσης και το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της λύσης θα είναι ιδιοκτησία των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ετοιμότητα να παρέχουν στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κεφάλαιο της ασφάλειας
. Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του εξέφρασε την πρόθεση να μεσολαβήσει στις εγγυήτριες δυνάμεις, και συγκεκριμένα στην τουρκική πλευρά, όπως σεβαστούν ότι η συζήτηση του κεφαλαίου ασφαλείας θα γίνει από τους δυο ηγέτες και «αφού οι δυο αποκρυσταλλώσουν άποψη θα κληθούν οι εγγυήτριες δυνάμεις». Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις εγγυήσεις, ο κ. Υπουργός απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο για «πρακτικούς και πραγματικούς λόγους».

Σε σχέση με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για τη θέση του Προέδρου στην 71η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε λυπηρό το αποτέλεσμα της μη εκλογής του Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η μικρή διαφορά (4 ψήφων) αποδεικνύει ότι η Κύπρος χαίρει εκτίμησης ανάμεσα στα κράτη μέλη του ΟΗΕ, ενώ αποτέλεσε πολύ καλή άσκηση διπλωματίας για την Κύπρο, σημείωσε. Τέλος, ευχήθηκε στον εκλεγέντα Πρόεδρο Γενικής Συνέλευσης κάθε επιτυχία στο έργο του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ