2016-06-15 01:33:06
Φωτογραφία για Σημεία Ομιλίας του Ν. Δένδια στην ανοιχτή συνέλευση της ΝΟΔΕ Αχαΐας στην Πάτρα
Σημεία Ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και  Βουλευτή Β΄Αθηνών  της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια στην ανοιχτή συνέλευση της ΝΟΔΕ Αχαΐας στην Πάτρα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας χθες το βράδυ (Δευτέρα 13 Ιουνίου) στην ανοιχτή συνέλευση της ΝΟΔΕ Αχαΐας του κόμματος,  στην Πάτρα:

«Πρόκειται για την χειρότερη κυβέρνηση από συστάσεως Ελληνικού Κράτους. Απόρροια ενός μορφώματος - συνονθυλεύματος ιδεοληπτικών, ανερμάτιστων και, κυρίως, ανίκανων ανθρώπων που απ’ τις θεωρητικές αναλύσεις του καφενείου διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου μας σε τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Υπάρχουν, βεβαίως, ευθύνες και στη ΝΔ που δεν κατάφερε να ανακόψει την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Κάναμε λάθη ως κυβέρνηση, ως κόμμα, τα αναγνωρίζουμε.

Όμως δεν ήταν δυνατό στα τέλη του 2014 να αντιπαρέλθεις με πειστικά επιχειρήματα στην πλειοδοσία ψεμάτων και υποσχέσεων.


Και, βεβαίως, όσα και να καταλογίσουν στη δική μας κυβέρνηση, κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί πως η σημερινή κυβέρνηση βελτίωσε, έστω και κατ’ ελάχιστο, την κατάσταση που παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2015.

Αντίθετα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Και σας διαβεβαιώνω πως, αν δεν είχε βίαια ανακοπεί η πορεία της κυβέρνησής μας το τέλος του 2014, δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ.

Γιατί καλλιεργείται απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ η ιδέα πως και η ΝΔ να ήταν κυβέρνηση θα έκανε τα ίδια και χειρότερα. Κι αυτό, δυστυχώς, υποβόσκει σε μεγάλο τμήμα των ελλήνων ψηφοφόρων.

Δεν είναι έτσι. Δεν καθορίζουν άλλοι (οι εταίροι-δανειστές) τις πολιτικές που εφαρμόζονται, κι εμείς απλά εκτελούμε. Σαφώς καθορίζονται δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν, προτείνονται τρόποι για να επιτευχθούν (μεταρρυθμίσεις), αλλαγές που πρέπει να γίνουν (ασφαλιστικό).

Αλλά δεν ευθύνονται οι δανειστές για την ύφεση στην οικονομία τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ή για τους δεκάδες φόρους που αυξάνονται.

Ούτε για την δραματική κατάσταση στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Ασφάλεια, στο Μεταναστευτικό.

Ούτε για την παράλυση της Δημόσιας Διοίκησης, για τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα, στις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε για τα νέα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες.

Αυτά είναι όλα αποτέλεσμα της διαχειριστικής ανεπάρκειας αυτών που κυβερνούν. Μαζί, βέβαια, με τις ιδεοληψίες και τις «αυταπάτες» που κουβαλούσαν και κουβαλούν.

Είναι βολικό να βαφτίζεις το ψέμα αυταπάτη για να δικαιολογήσεις -σε όσους σε πίστεψαν- τις απανωτές κωλοτούμπες, την ανακολουθία με τις προεκλογικές υποσχέσεις. Αυτές είναι πια ανέκδοτο στη συνείδηση των πολιτών.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

Στην Οικονομία:

Τα αποτελέσματα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης, με την επιβολή των capital controls, το 3ο Μνημόνιο, την επιδείνωση των οικονομικών δεικτών, είναι γνωστά.

Ας δούμε τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι που αγγίζει άμεσα την καθημερινότητα όλων μας, τους φόρους:

 Μέσα σε ένα χρόνο έχουν αυξήσει δύο φορές τους συντελεστές Φ.Π.Α.

 Αύξησαν τους συντελεστές του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

 Μείωσαν το αφορολόγητο.

 Αύξησαν και μονιμοποιήσαν τους συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης.

 Αύξησαν τους συντελεστές του φόρου ασφαλίστρων. Τη φορολόγηση των ενοικίων.

 Κατάργησαν εκπτώσεις εφάπαξ πληρωμής φόρου εισοδήματος.

 Κατάργησαν απαλλαγές πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

 Αύξησαν τις προκαταβολές φόρου εισοδήματος.

 Φορολόγησαν τα μερίσματα.

 Κατάργησαν την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

 Αύξησαν το φόρο εισοδήματος στους αγρότες.

 Αύξησαν το κόστος των πρώτων υλών στην αγροτική παραγωγή.

 Αύξησαν τις ασφαλιστικές εισφορές.

 Αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα, στα αγροτεμάχια, στις επιχειρήσεις, στα ανοίκιαστα διαμερίσματα.

 Αυξάνουν το φόρο στις εταιρείες επενδύσεων, στα τσιγάρα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στη μπίρα.

 Καταργούν πλήρως το ειδικό καθεστώς μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά και επιπλέον το ειδικό καθεστώς του ειδικού φόρου κατανάλωσης, στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα.

 Επιβάλλουν φόρο στον καφέ.

 Αυξάνουν το φόρο στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

 Επιβάλουν ειδικό τέλος στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας, στους λογαριασμούς της συνδρομητικής τηλεόρασης.

 Πέραν του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, επιβάλλουν φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 Επιβάλλουν φόρο στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

 Αυξάνουν το τέλος ταξινόμησης σε αυτοκίνητα και φορτηγά.

Όλοι είναι φόροι ΣΥΡΙΖΑ. Και αγγίζουν όλους μας, κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, για τα οποία κόπτεται η Αριστερά.

Βέβαια, αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί θέρμανση το χειμώνα, δεν μετακινείται με αυτοκίνητο, δεν πίνει καφέ ή μπύρα και δεν καπνίζει, δεν υφίσταται καμία επιβάρυνση, σύμφωνα με τους κυβερνώντες.

Όπως ακριβώς δεν μειώνεται ούτε ένα ευρώ η σύνταξη, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα.

Και περιμένουν με τέτοια φορομπηχτική πολιτική να «εκτοξευθεί» η οικονομία. Φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν ακόμα χειρότερες μέρες μέχρι τον κόφτη των δημοσίων δαπανών, που εύχομαι, αλλά δεν βλέπω να αποφεύγουμε.

Στην Υγεία:

Είναι πρωτοφανείς οι συνθήκες που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, κακοδιαχείριση. Όμως την διετία 2012-2014 εξορθολίσθηκαν οι δαπάνες, βελτιώνονταν η εικόνα των νοσοκομείων.

Με την κυβερνητική εμμονή στην κατάργηση του 5ευρου,οι ασθενείς πρέπει πλέον να προμηθεύουν οι ίδιοι με ιατρικά υλικά τα νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν.

Με την διοικητική τους ανικανότητα κατάφεραν να υπολειτουργούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να αυξηθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, ο κόσμος να συνωστίζεται και να εκλιπαρεί για το χειρουργείο.

Ποτέ δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση. Το επιβεβαιώνουν, άλλωστε, όσοι απ’ το χώρο των εργαζομένων τους στήριξαν και πλέον καθημερινά διαδηλώνουν.

Στην Παιδεία:

Από τη «ρετσινιά» στην αριστεία του Μπαλτά στην απίθανη μεταρρύθμιση του Φίλη. Ισοπέδωση και υποβάθμιση των πάντων.

Πρώτη φορά στα χρονικά ανέλαβαν οι αναπληρωτές καθηγητές μετά τα Χριστούγεννα στα σχολεία. Και επειδή ούτε μπορούν να διορίσουν, όπως έταζαν, αλλά ούτε να διαχειριστούν τη λειτουργία των σχολείων, με τα όποια χρόνια ομολογουμένως προβλήματα, μειώνουν τις ώρες διδασκαλίας και την ύλη, αυξάνοντας ωστόσο τα διαλλείματα!

Στη Δημόσια Ασφάλεια:

Δραματική επιδείνωση της κατάστασης. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω τα συγκριτικά στοιχεία 2014-2015 για τη Δυτική Ελλάδα: Έχουμε αύξηση 37% το 2015 στις ληστείες και 37% στις κλοπές/διαρήξεις σε σχέση με το 2014.

Η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας επέστρεψε στα προ 2012 επίπεδα, με την ανομία να κυριαρχεί παντού. Ο Δήμαρχος Αθηναίων αποσύρει αγάλματα από το κέντρο προς αποφυγή βανδαλισμών κι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών παρακάμπτει την Πατησίων από τα δρομολόγια των τρόλεϋ και λεωφορείων για να μην πυρπολούνται από τους αντιεξουσιαστές του Πολυτεχνείου.

Η ΕΛ.ΑΣ λειτουργεί πλέον υποτυπωδώς, κυρίως χάρη στις προσπάθειες των ενστόλων που τιμούν το εθνόσημο.

Στο Μεταναστευτικό:

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων είναι γνωστά.

Αυξήθηκε κατά 20 φορές το 2015 ο αριθμός των παρανόμως εισερχομένων σε σχέση με το 2014.

Σήμερα έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 55.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακόμη με σπασμωδικά μέτρα η κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις. Έχοντας, πρώτα, εκθέσει τη χώρα ανεπανόρθωτα στο εξωτερικό, έχοντας δώσει δικαιώματα στους Τούρκους κι έχοντας δώσει υπόσταση στους Σκοπιανούς.

Στη Δημόσια Διοίκηση:

Πλήρης διάλυση. Δεν λειτουργεί τίποτα. Δεν προχωρά τίποτα, ακόμα κι η διεκπεραίωση των πιο απλών διαδικασιών καθυστερεί όπως ποτέ άλλοτε.

Η μόνη έννοια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλώσει το κράτος. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κόστος. Το βόλεμα ημετέρων και οι διωγμοί αντιπάλων στην ημερήσια διάταξη. Προκλητικά, ανερυθρίαστα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει συνώνυμο του λαϊκισμού, του κομματισμού, του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας. Όλων όσων κατηγορούσε την μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή της χώρας.

Είναι πλέον οι γνήσιοι εκφραστές τους. Χωρίς σύγκριση, χωρίς συναγωνισμό. Έχουν καταφέρει σε 16 μήνες να αναγάγουν σε δόγμα διακυβέρνησης τις χειρότερες πρακτικές της περασμένης 40ετίας. Δυστυχώς, σε πολλαπλάσιο βαθμό. Και με καθεστωτικές πρακτικές και προπαγανδιστικές τακτικές που όμοιές τους ουδέποτε υπήρξαν.

Όσα βιώνουμε σήμερα, λοιπόν, στην κατά πολύ χειρότερη καθημερινότητά μας σε σχέση με ενάμισι χρόνο πριν, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών ΣΥΡΙΖΑ.

Και σας διαβεβαιώνω πως, αν η ΝΔ ήταν στο τιμόνι της χώρας, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και μπορούν να γίνουν διαφορετικά.

Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ μετά από δύο εκλογικές ήττες, έχοντας κάνει την αυτοκριτική της, εξέλεξε νέο αρχηγό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΝΔ κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Με έναν αρχηγό που έχει ήδη αποδείξει την πρόθεσή του να αναμορφώσει τις δομές και τη λειτουργία του κόμματος, αλλά, κυρίως, να παρουσιάσει μια σοβαρή, ρεαλιστική, πειστική πρόταση στην ελληνική κοινωνία, που θα αντιπαρέρχεται τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, στους πρώτους μήνες παρατηρείται πλήρης μεταστροφή του εκλογικού σώματος. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται σταθερά και με μεγάλη διαφορά.

Δεν εφησυχάζουμε. Διαμορφώνουμε τις πολιτικές μας προτάσεις και αναμορφώνουμε τον πολιτικό μας λόγο ώστε να αποσπάσουμε τη θετική ψήφο του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού του εκλογικού σώματος.

Δεν είναι εύκολο. Η επιδεινούμενη κρίση έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς στη συνείδηση πολλών συμπολιτών μας. Γι’ αυτό και το κέρδος απ’ την συστράτευση όσων περισσότερων μπορούν να πεισθούν, να ελπίσουν στη ΝΔ θα είναι πολλαπλό.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Όχι μόνο λόγω της δυσπιστίας των πολιτών ή, ακόμα χειρότερα, της παθητικότητας στην οποία έχουν περιέλθει, αλλά και γιατί απέναντι βρίσκεται μια καλοστημένη προπαγανδιστική μηχανή που θα κάνει πάντα το μαύρο άσπρο και που όταν τα πράγματα ζορίσουν για αυτούς θα επιδιώξει και πάλι να διχάσει, να δηλητηριάσει την κοινωνία, εφευρίσκοντας εγχώριους διαπλεκόμενους και ξένους εχθρούς.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι. Γιατί ο σκοπός είναι κοινός. Είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Για να σταθεί ξανά στα πόδια της, να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Ο πυρήνας αυτής της προσπάθειας είστε εσείς, τα στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων, οι εκπρόσωποι σε κάθε είδους φορέα (επαγγελματικό, συνδικαλιστικό κλπ.).

Η προσπάθεια θα είναι δυσκολότερη για εσάς που εκπροσωπείτε την παράταξη σε ένα νομό που η ΝΔ παραδοσιακά υπολείπεται των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών δυνάμεων. Ωστόσο, μπορούμε να επιτύχουμε πολύ υψηλότερα ποσοστά από το 20% και 22% του 2015.

Για να φύγει το συντομότερο δυνατό η σημερινή επικίνδυνη κυβέρνηση. Για να αποκατασταθεί η ομαλότητα με τη ΝΔ Κυβέρνηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ