2016-06-15 06:01:13
Φωτογραφία για Cloud και ασφάλεια δεδομένων οι επενδυτικές προτεραιότητες της τεχνολογίας στην Ευρώπη
Η ασφάλεια δεδομένων (54%) και οι νέες λύσεις Cloud (52%) αποτελούν τους βασικούς τομείς επενδύσεων για τα τμήματα IT στην Ευρώπη το 2016. Τις συγκεκριμένες επενδυτικές προτεραιότητες υπαγορεύει στις επιχειρήσεις αφενός ο πολλαπλασιασμός των συσκευών και αφετέρου η άνοδος του  Internet of Things (ΙοΤ).

Όπως αποκαλύπτει έρευνα, που διενήργησε η εταιρεία ερευνών ICM Unlimited για λογαριασμό της Toshiba, καθώς περισσότερες συσκευές από ποτέ μπορούν να συνδέονται με εταιρικά δεδομένα, με το 62% του προσωπικού σε όλες τις αγορές να χρησιμοποιεί προσωπικές συσκευές, όπως smartphones (42%) και tablets (31%) για εργασία εξ αποστάσεως, οι εταιρίες θεωρούν, πλέον, την ασφάλεια ως προτεραιότητα.

Μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι πολλαπλές απειλές σε επίπεδο IT ασφαλείας οδηγούν τις επιχειρήσεις σε συνεχή reviews, με πάνω από 60% των επιχειρήσεων να έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση της στρατηγικής ασφαλείας τουλάχιστον μια φορά  το χρόνο. Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ένας στους πέντε senior IT decision makers βλέπει τις εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την εταιρική ασφάλεια, ενώ οι ιοί (22%) είναι ο βασικότερος παράγοντας ανησυχίας στη Γαλλία.


Επιπλέον, η διαχείριση των αναβαθμίσεων λογισμικού θεωρείται η μεγαλύτερη πρόκληση αναφορικά με τη διαχείριση πολλαπλών συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο (36%) και στη Γερμανία (39%). Ως εκ τούτου, προκειμένου να διασφαλίσουν μια επαρκή ισορροπία ασφαλείας, επιτρέποντας στο προσωπικό να χρησιμοποιεί τις συσκευές της επιλογής του, οι “έξυπνες” αγορές IT είναι, πλέον, εξαιρετικά σημαντικές. Η χαμηλή διάρκεια μπαταρίας (41%) είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι senior IT decision makers, καταδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε συσκευές που είναι φτιαγμένες για εταιρική χρήση.

Προτεραιότητα το Cloud

Στο μεταξύ, οι νέες λύσεις Cloud - σύμφωνα με την έρευνα – είναι, επίσης, μια βασική επένδυση, που βοηθά τις εταιρείες να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό, καθώς επιτρέπουν απλούστερη διαχείριση δεδομένων, εγγράφων και εφαρμογών που οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν στις συσκευές τους.

“Μέσω cloud computing, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το  IT σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, γεγονός που τους επιτρέπει να αυξάνουν ή να μειώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές σε απόλυτη συνάρτηση με την επιχείρηση”, διαπιστώνουν τα στελέχη της Toshiba. Και προσθέτουν: “Η έρευνα μας έδειξε ότι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση συστημάτων και λύσεων IT είναι κοινή πρακτική για οργανώσεις και ομάδες σε τμήματα IΤ (41%), που θεωρούνται οι πιο συχνοί χρήστες οι οποίοι παραβαίνουν τους κανόνες. Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας θα βοηθήσει να γίνουν οι  senior IT decision makers περισσότερο συνειδητοποιημένοι σε τέτοιες παγίδες και να βελτιώσουν ευάλωτα σημεία σε διαδικασίες και υποδομές”, τονίζουν οι συντάκτες της έρευνας.

Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της έρευνας, η ICM Unlimited πραγματοποίησε 400 συνεντεύξεις σε senior IT decision makers μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία (129), το διάστημα μεταξύ 3 έως 17 Μαρτίου 2016.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ