2016-06-16 12:51:08
Φωτογραφία για Στα χέρια ιδιωτών τρία παραδοσιακά αρχοντικά σε Μακρινίτσα και Μηλιές
Τρία τουριστικά ακίνητα σε Μακρινίτσα και Μηλιές πέρασαν στα χέρια ιδιωτών επενδυτών μετά από ανοιχτό διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας που διενεργήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα www.e-publicrealestate.gr. Πρόκειται για τα Αρχοντικά Ξηραδάκη και Μουσλή στη Μακρυνίτσα για τα οποία πλειοδότησε η εταιρεία FANALSIGHT INVESTMENTS LTD., με προσφορές ύψους 417.000 ευρώ και 290.000 ευρώ αντίστοιχα καθώς και το Αρχοντικό Ευαγγελινάκη στις Μηλιές για το οποίο πλειοδότης αναδείχτηκε ο κ. Παναγιώτης Γαρουφαλιάς με προσφορά ύψους 198.600 ευρώ.

Αρχοντικό Μουσλή – Μακρινίτσα

Το αρχοντικό βρίσκεται στο άκρο του παραδοσιακού οικισμού της Μακρυνίτσας. Το τριώροφο κτίσμα αποτελείται από Ισόγειο, Α’ και Β’ όροφο συνολικής δομημένης επιφάνειας 436,74 τμ.. Λειτούργησε για αρκετά χρόνια ως ξενώνας του ΕΟΤ. Διαθέτει 10 δωμάτια με πανοραμική θέα στον Παγασητικό. Είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης καθώς αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με αξιόλογα επιμέρους αρχιτεκτονικά στοιχεία.


Αρχοντικό Ξηραδάκη – Μακρυνίτσα

Το Αρχοντικό Ξηραδάκη είναι ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο κατασκευασμένο το 19ο αίωνα, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για τρία κτίσματα με 13 δωμάτια. Ένα Τριώροφο κτίριο (Αρχοντικό) αποτελούμενο από ισόγειο, Α’ και Β’ όροφο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 386 τμ. Ένα Διώροφο κτίριο (παράσπιτο) επιφάνειας 222,96 τμ και ένα ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 23,84 τμ.

Το Αρχοντικό Ξηραδάκη λειτούργησε για αρκετά χρόνια ως ξενώνας του ΕΟΤ. Έχει χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης καθώς αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 1830.

Αρχοντικό Ευαγγελινάκη – Μηλιές

Πρόκειται για τριώροφο λιθόκτιστο παραδοσιακό αρχοντικό ιστορικής και πολιτισμικής αξίας. Διαθέτει 6 δωμάτια και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Το αρχοντικό βρίσκεται σε απόσταση 28 χλμ περίπου από το Βόλο. Το κτίσμα καταλαμβάνει 371,86 τ.μ. μέσα σε οικόπεδο 516,22 τ.μ και βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης. Το Αρχοντικό Ευαγγελινάκη λειτούργησε για αρκετά χρόνια ως ξενώνας του ΕΟΤ. Το 1997 χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Πηλίου του πρώτου μισού του 19ου αιώνα. Πρόκειται για αρχοντικό ιδιαίτερης πολιτισμικής και ιστορικής αξίας καθώς διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα δομικά και διακοσμητικά του στοιχεία.

Τα ακίνητα αναμένεται να ανακαινιστούν και να τεθούν σε λειτουργία ως τουριστικά ακίνητα. Η προσέλκυση επενδυτών οι οποίοι πλειοδότησαν για τα συγκεκριμένα ακίνητα δείχνει τη δυναμική που έχει ο τουρισμός στην περιοχή και στον οποίο έχει πέσει το βάρος για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ