2016-06-17 02:41:12
Φωτογραφία για 3 σημαντικά μυστικά περιποίησης για μεικτές επιδερμίδες
Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να δείχνει θαμπή ενώ η λιπαρή επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από γυαλάδα, μεγάλους πόρους και μαύρα στίγματα. Γενικά οι μεικτές επιδερμίδες έχουν έντονη λιπαρότητα στη λεγόμενη περιοχή Τ του προσώπου (μέτωπο, μύτη και πλάγια, σαγόνι). Τι τύπο επιδερμίδας έχεις και πώς μπορείς να την φροντίσεις διαφορετικά ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της; Διάβασε παρακάτω για να μάθιες περισσότερα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ακούσει από κάποια αισθητικό πως έχεις μικτή επιδερμίδα και έχεις συνεχίσει ανενόχλητη τη ζωή σου χωρίς να ξανασχοληθείς με το συγκεκριμένο θέμα. Τι είναι η μεικτή επιδερμίδα και ποιες είναι οι ανάγκες της; Παρακάτω θα μάθεις περισσότερα σχετικά με το πώς θα την φροντίσεις.

Όταν έχεις μεικτή επιδερμίδα τότε κάποιες περιοχές στο δέρμα σου εμφανίζουν λιπαρότητα και κάποιες άλλες είναι κανονικές ή ξηρές. Η ζώνη Τ του προσώπου, που περιλαμβάνει το μέτωπο, τη μύτη και φτάνει μέχρι το σαγόνι, είναι αυτή που θα δεις την λιπαρότητα να κάνει την εμφάνισή της. Τα ζυγωματικά και η περιοχή γύρω από τα μάτια δεν αποκλείεται να είναι κανονική ή και ξηρή. Οι εναλλαγές ξηρότητας και λιπαρότητας φυσικά στις διάφορες περιοχές του προσώπου είναι μέσα στο παιχνίδι.


Κάνε μόνη σου το τεστ σου δείχνει τι τύπο δέρματος έχεις:

Πλύνε το πρόσωπό σου και άφησέ το να στεγνώσει χωρίς να το πιάνεις με τα χέρια σου. Αν τώρα απλώσεις ένα χαρτομάντιλο και καλύψεις με αυτό ολόκληρο το πρόσωπό σου και το πιέσεις , μόλις το βγάλεις θα μπορείς να δεις ποιες είναι οι λιπαρές περιοχές του προσώπου σου.

Κάνε focus σε διαφορετικά σημεία στο πρόσωπό σου:

Αν έχεις τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος πρέπει να το φροντίσεις με διαφορετικό τρόπο στα σημεία που έχει ανάγκη.  Τα σημεία που έχουν ξηροδερμία χρειάζονται ενυδάτωση ενώ στα σημεία που είναι πιο λιπαρά πρέπει να φροντίσεις

O καλύτερος τρόπος για να “χτυπήσεις” τη λιπαρότητα είναι χωρίς αμφιβολία το σωστό σκραμπ.

Ένα σκραμπ με έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο και ένα ζεστό κομμάτι υφάσματος είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να κάνεις ένα καλό σκραμπ τόσο στις λιπαρές όσο και στις ξηρές περιοχές της επιδερμίδας σου.

Ποια ενυδατική;

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει για κανέναν λόγο ούτε να σκεφτείς ναμην ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου για να μην γεμίσεις σπυράκια. Βρες μια ενυδατική κρέμα που να μην είναι παχύρρευστη έτσι ώστε να μην αφήνει αυτή την λιπαρή αίσθηση στην επιδερμίδα σου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ