2016-06-17 05:20:12
Φωτογραφία για Η πιο ευγενική αναζήτηση στο Google
Η αναζήτηση της γιαγιάς έλεγε: «Παρακαλώ μπορείτε να μου μεταφράσετε τους λατινικούς αριθμούς mcmxcviii; Σας ευχαριστώ» Ο Μπεν Τζον, από το Γουίγκαν, ανέβασε στο twitter το μια φωτογραφία από την πολύ ευγενική αναζήτηση της γιαγιάς του στο Google και μέχρι στιγμής την έχουν κάνει retweet πάνω από 9.000 φορές.

«Πήγα στη γιαγιά μου για να βάλω πλυντήριο»

Ο 25χρονος είχε επισκεφθεί τη γιαγιά του, όταν πήγε στον υπολογιστή της και είδε τι είχε πληκτρολογήσει στο Google.

«Ζω με τον φίλο μου και δεν έχουμε στεγνωτήριο στο σπίτι μας, γι’ αυτό πηγαίνουμε στη γιαγιά μου για να βάλουμε πλυντήριο» δήλωσε. «Ενώ περίμενα, σκέφτηκα να μπω στο ίντερνετ και γι’ αυτό άνοιξα τον υπολογιστή της» Ο Μπεν τότε συνειδητοποίησε ότι η γιαγιά δεν είχε κλείσει τον υπολογιστή και πως είχε κατεβάσει απλά το καπάκι. Κοίταξε την σελίδα που είχε ανοίξει και τότε πρόσεξε τι είχε γράψει στο Google.


Στη γιαγιά του Μπεν αρέσει να βλέπει τηλεόραση και φαίνεται πως ενδιαφερόταν να μάθει πότε έγιναν τα προγράμματα. Οι τηλεοπτικές εκπομπές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν λατινικούς αριθμούς στα credits τους για να δείξουν το έτος του προγράμματος.

«Είδε μια εκπομπή πριν από λίγες ημέρες αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει πότε γυρίστηκε, κι έτσι έβαλε τους αριθμούς στο Google» δήλωσε ο Μπεν.

«Προσπάθησα να συγκρατήσω τα γέλια μου και σκέφτηκα να τραβήξω μια φωτογραφία και να τη βάλω στο twitter για να τη δουν οι φίλοι μου. Δεν περίμενα να τη δουν τόσοι πολλοί άνθρωποι».

Ωστόσο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν την φωτογραφία και πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν το πόσο τους άρεσε.

Η αναζήτηση γίνεται πιο γρήγορα όταν έχει κανείς τρόπους

Ο Μπεν δήλωσε πως η γιαγιά του δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή της πολύ. «Πηγαίνει στην τοπική βιβλιοθήκη για να μάθει για τους υπολογιστές και το διαδίκτυο, αλλά δεν χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ το laptop της».

«Ρώτησα τη γιαγιά μου γιατί χρησιμοποίησε τις λέξεις ‘παρακαλώ’ και ‘ευχαριστώ’ και φαίνεται πως σκέφτηκε ότι υπάρχει κάποιος – ένα φυσικό πρόσωπο – στα κεντρικά γραφεία της Google που φροντίζει να απαντήσει στις αναζητήσεις των χρηστών. Σκέφτηκε ότι εφόσον ήταν ευγενικός άνθρωπος αν χρησιμοποιούσε τους τρόπους της, η αναζήτηση θα γινόταν πιο γρήγορα».

Όπως και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και η Google UK γοητεύτηκε από τη γιαγιά του Μπεν. Η εταιρεία παρατήρησε την φωτογραφία της αναζήτησης και έγραψε στο λογαριασμό του Μπεν ένα μήνυμα που έλεγε: «Σε έναν κόσμο δισεκατομμυρίων αναζητήσεων, η δική σας μας έκανε να χαμογελάσουμε».
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βίας ο Πριηνεύς [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βίας ο Πριηνεύς [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ