2016-06-18 17:53:04
Φωτογραφία για «ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΕΝΤΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΓΙΑΝΓΚ ΚΑΙ ΜΠΙΡΤΣ»
O Κεμ Μπιρτς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Ουσάκ τη φετινή σεζόν, παρόλο που η ομάδα της πόλης των 187.886 κατοίκων δεν κατάφερε να ξεχωρίσει με τη συνολική της παρουσία.

Ο Καναδός σέντερ από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Αλλάζει παραστάσεις, γιγαντώνει αυτόματα το προφίλ του καθότι θα παίζει σε έναν σύλλογο επιπέδου Final 4 Ευρωλίγκας, ενώ γεμίζει με… ευθύνες και άγχος, αφού θα μπει στη θέση του Οθέλο Χάντερ.

Ο «Γαύρος» επικοινώνησε με τον βοηθό προπονητή του Ουζάν Μπουλκάζ στην Ουσάκ Σπορτίφ, Αϊμπάρς Ακσού, για να εξηγήσει τα θετικά και τα αρνητικά του νέου αποκτήματος του Θρύλου για τη νέα σεζόν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Κεμ Μπιρτς έρχεται στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον Οθέλο Χάντερ. Οσο τον ζήσατε στην Ουσάκ, θεωρείτε πως έχει την ικανότητα να τραβήξει αυτό το βάρος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι σίγουρα ένας καλός παίκτης και σίγουρα ένα πολύ καλό παιδί. Από τη μεριά μου είμαι πεπεισμένος πως θα δώσει ό,τι έχει. Και με όσα έχω δει αγωνιστικά, νομίζω ότι θα δώσει στον Ολυμπιακό περισσότερα από όσα έδωσε ο Οθέλο Χάντερ.


Ε: Μπορείτε να μας πείτε τι κάνει καλά στο παρκέ και τι όχι; Ποια τα θετικά του Μπιρτς και σε τι υστερεί;

Α: Ξεκινάμε από τα θετικά του. Το πρώτο και πιο βασικό είναι η αθλητικότητά του. Είναι ιδιαίτερα αλτικός παίκτης και με έφεση στο να κόβει ψηλά τους αντιπάλους του. Μαζεύει με ευχέρεια τα ριμπάουντ και είναι ένας πολύ θετικός finisher (σ.σ. τελειώνει τις φάσεις) με το αριστερό του χέρι κατά κύριο λόγο. Στα αρνητικά τώρα, οφείλει να βελτιώσει μερικά μικρά κομβικά σημεία του παιχνιδιού του. Παράλληλα είναι καλό να έχει κίνητρο σε όλα τα ματς. Αλλά στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά.

Ε: Τι μπορεί να κερδίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την παρουσία του στο παρκέ;

Α: Εχει τη δυνατότητα να μαρκάρει όλους τους γκαρντ μετά από πικ εν ρολ, ενώ είναι ικανότατος στην άμυνα απομόνωσης εξαιτίας των γρήγορων ποδιών του. Δεν αφήνει ποτέ κάποιο επιθετικό ριμπάουντ που να μη διεκδικείται. Του αρέσει να… επιτίθεται προς αυτά. Τελειώνει ιδανικά κάθε πάσα μετά από πικ εν ρολ.

Ε: Αγωνιζόταν στην Ουσάκ. Τώρα στον Ολυμπιακό; Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο;

Α: Σίγουρα ναι. Αγωνίστηκε απέναντι στις Φενέρμπαχτσε, Εφές, Γαλατάσαραϊ και Νταρουσάφακα περίπου 10 φορές και ήταν εντυπωσιακός. Εδειξε πως έχει θέση στο ύψιστο επίπεδο της Ευρωλίγκας, όπου είναι και ο Ολυμπιακός.

Ε: Κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του; Τι τύπος είναι ο Κεμ;

Α: Είναι ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί. Ενας καλός τύπος. Του αρέσει πάντα να χαμογελάει, να πειράζει και να αστειεύεται με τους συμπαίκτες του. Στην προπόνηση είναι ταπεινός και δουλευταράς. Μετά την ομαδική προπόνηση στην Ουσάκ, έμενε στο παρκέ και προσπαθούσε να βελτιώσει το σουτ του από μέση απόσταση και τις βολές του.

Ε: Θα παίξει, όμως, δίπλα στον Σπανούλη. Πιστεύετε ότι μπορεί δίπλα σε έναν θρύλο της Ευρωλίγκας να γίνει καλύτερος ή θα δυσκολευτεί στην προσαρμογή του;

Α: Ο Σπανούλης είναι ένας θρύλος. Σίγουρα πιστεύω ότι οι πρώτες μέρες θα είναι δύσκολες για τον Κεμ. Λογικό είναι εξάλλου. Ομως είναι πεπεισμένος πως θα τον καταλάβει, θα μάθει τι του ζητάει στο παρκέ και θα χρησιμοποιήσει τις κινήσεις του στα πικ εν ρολ για να του γίνει αναγκαίος.

Ε: Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε τι πιστεύετε για το δίδυμο Πάτρικ Γιανγκ και Κεμ Μπιρτς στο «5» για τον Ολυμπιακό. Ποια η άποψή σας;

Α: Σίγουρα μαζί με τον Πάτρικ Γιανγκ, ο Κεμ θα δημιουργήσει το πιο αθλητικό δίδυμο σέντερ της Ευρωλίγκας. Σε τοπ επιπέδου παιχνίδια της διοργάνωσης οι δυο τους θα είναι σημαντικοί και θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ