2016-06-18 22:18:37
Φωτογραφία για Θρίλερ με τον Πατριάρχη Μόσχας
Έντονο εκκλησιαστικό και διπλωματικό παρασκήνιο  Πληροφορίες πως τελικά θα επισκεφτεί την Κρήτη

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία πως ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος αναμένεται να επισκεφτεί αύριο την Κρήτη προκειμένου να παραστεί στο συλλείτουργο στον Άγιο Μηνά.

Το έντονο  εκκλησιαστικό και διπλωματικό παρασκήνιο ωστόσο οδηγεί σε διαφορετικά σενάρια. Το ενδεχόμενο της επίσκεψης του παραμένει ανοικτό ωστόσο γίνονται εικασίες πως  οι πληροφορίες μπορεί να αποτελούν τρικ ή να καταφθάσει αντιπροσωπεία αντί του ιδίου.

Ο ίδιος ωστόσο υπενθυμίζεται πως απέστειλε μήνυμα ενότητας στην Ορθόδοξη Οικογένεια λέγοντας πως οι θέσεις των Εκκλησιών είναι σεβαστές και πως ο καθένας λειτουργεί βάσει συνείδησης , με καλό σκοπό.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η συνάντηση με αφορμή την Αγία Σύνοδο στην Κρήτη θα είναι ένα βήμα για την άρση των διαφωνιών μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών.


Πάντως, άφησε αιχμές υποστηρίζοντας τις θέσεις του και τους λόγους που απέχει από τη Σύνοδο.

Στο μεταξύ,ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για τη δοξολογία στον Άγιο Τίτο.

Από τις 18.00 όλοι είχαν λάβει θέσεις και κόσμος είχε συγκεντρωθεί πίσω από τα κιγκλιδώματα που έχουν από νωρίς είχαν εγκατασταθεί στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων, για να παρακολουθήσει.

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα του κόσμου, και μάλιστα ο ίδιος πήγε προς το μέρος των πιστών, οι οποίοι του φίλησαν τα χέρια. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι πιστοί και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο οποίος άλλωστε έχει γεννηθεί στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Η προσφώνηση από το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό ξεκίνησε, ενώ στον Εσπερινό χοροστάτησε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ