2016-07-04 13:27:07
Φωτογραφία για Η απίστευτη ιστορία της Ιζαμπέλας που σώθηκε στο νοσοκομείο Πύργου
Σώζουν καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Αλλά δεν το ξέρουμε, γιατί…δεν το ζούμε.

Ο λόγος για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου, που – ειδικά – τα τελευταία χρόνια, έχουν βάλει «πλάτη» και κρατούν όρθιο το κεντρικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλείας, παρά τα «χτυπήματα» που δέχεται στον βωμό της οικονομικής κρίσης.

Μια ανθρώπινη ιστορία, αυτή της 23χρονης Ιζαμπέλα από τη Σουηδία, έρχεται να αποδείξει του λόγου το αληθές.

   Η Ιζαμπέλα ήρθε για διακοπές στην Ηλεία στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ταξίδεψε από τη Σουηδία – όπου ζει μόνιμα με την οικογένειά της και σπουδάζει – με πόνους στην κοιλιά. Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό στη χώρα της, οι πόνοι οφείλονταν στο άγχος των εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο, καθώς η Νομική - όπου σπουδάζει - είναι απαιτητική Σχολή. Έτσι της είπαν και ήλπιζε ότι, οι μέρες ξεκούρασης στη Σκαφιδιά, θα ήταν το «φάρμακό» της
. Ωστόσο οι πόνοι συνέχιζαν και ο Χρήστος Τσαγκάρης, στην οικογένεια του οποίου φιλοξενείται η 23χρονη με την μητέρα και την αδελφή της, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια των γιατρών. Τα αποτελέσματα των αιμοτολογικών – βιοχημικών εξετάσεων έδειξαν οξεία σκωληκοειδίτιδα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπέρηχος, με τους γιατρούς να στέλνουν εσπευσμένα την νεαρή κοπέλα στο Νοσοκομείο του Πύργου. Δεν υπήρχε επιλογή για άλλη καθυστέρηση.

Από τα ΤΕΠ στο Χειρουργείο    Η κινητοποίηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν άμεση και πολύ γρήγορα, έχοντας υποβάλει την 23χρονη σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και τον ιατρικό έλεγχο, εξήγησαν ότι πρέπει να μπει στο χειρουργείο για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, αφού ο κίνδυνος για περιτονίτιδα ήταν αυξημένος. Έτσι και έγινε. Μετά από πολύωρο χειρουργείο, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια για την επιτυχή έκβαση του, διαβεβαιώνοντας τους ότι η Ιζαμπέλα είναι πλέον υγιής και πολύ σύντομα, αφού ολοκληρωθεί η φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή που πρέπει να λάβει, θα επιστρέψει στην καθημερινότητα και τις δραστηριότητές τους.

Οι ώρες αγωνίες

   Τόσο η Ιζαμπέλα όσο και η οικογένειά της και η οικογένεια του Χρήστου Τσαγκάρη που τους φιλοξενούσε στο σπίτι του, πέρασαν δύσκολες ώρες αγωνίες, λόγω της περιπέτειας της κοπέλας, που ήρθε για λίγες ημέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς και τελικά, κατέληξε στο χειρουργείο. «Δεν μπορούσα να ηρεμήσω από τον φόβο και την αγωνία για την υγεία του παιδιού του φίλου μου, ο οποίος μάλιστα, τις πρώτες ημέρες, δεν ήταν εδώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων», λέει ο Χρήστος Τσαγκάρης. Ανακουφισμένος και ήρεμος πια, που η περιπέτεια αυτή είχε αίσιο τέλος, θέλησε μέσω της εφημ. «Πατρίς» να μιλήσει για την επιστημονική επάρκεια των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου και την ανθρώπινη πλευρά τους, που έσκυψαν στο πρόβλημα υγείας της 23χρονης Ιζαμπέλα, με μεγάλο ενδιαφέρον και ανιδιοτελώς, πάρα τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, για ώρες ατελείωτες, χωρίς να παίρνουν τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και τα πολλά και απαιτητικά ιατρικά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν, σώζοντας καθημερινά ανθρώπινες ζωές αθόρυβα, όπως πρέπει και όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.

«Το ευχαριστώ, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε…»

   «Όσο ζούσα στην περιοχή, αλλά και τα τελευταία χρόνια που έρχονται τα καλοκαίρια για διακοπές στον τόπου μου, δεν είχε χρειαστεί να απευθυνθώ στο Νοσοκομείο του Πύργου. Άκουγα κακές κριτικές τις οποίες όμως, δεν μπορούσα να αντικρούσω, γιατί δεν είχα ιδία εικόνα. Αυτή τη στιγμή όμως, έχοντας ηρεμήσει και ανακουφιστεί από την ταλαιπωρία ενός δικού μου ανθρώπου, θα ήταν παράλειψη να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου και ειδικά στους χειρουργούς Παναγιώτα Θεοδωροπούλου και Ευάγγελο Παπαγεωργίου καθώς και στην χειρουργική τους ομάδας που φρόντισαν την Ιζαμπέλα, για την επιστημονική επάρκεια, τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια, το ήθος, την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους. Κι όλα αυτά, ανιδιοτελώς», λέει ο κ.Τσαγκάρης, μη ξεχνώντας όμως τη σημαντική συμβολή, στη διάγνωση του προβλήματος, πριν καταλήξουν στο Νοσοκομείο, του γιατρού Παθολόγου Γιάννη Αγγελόπουλου και του ακτινοδιαγνώστη Δημήτρη Στασινόπουλου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Μετέφερε επίσης και τις ευχαριστίες της οικογένειας Chorell προς το Νοσοκομείο και όλο το προσωπικό για την φροντίδα της κόρης τους, ενώ η ίδια η Ιζαμπέλλα, σε μια ανάρτησή της, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ενημερώνει τους διαδικτυακούς της φίλους για την περιπέτεια που είχε στην Ελλάδα, γράφοντας μάλιστα πως, «….παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, με πρόσεξαν και με φρόντισαν σαν πριγκίπισσα».

   Τέλος, ο κ.Τσαγκάρης ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της, και την εκτελούσα χρέη Διοικήτριας, Διευθύντρια της ΜΤΝ Χρύσα Πετροπούλου, κλείνοντας με μια παραίνεση και συμβουλή προς όλους τους Ηλείας «…αυτό το Νοσοκομείο, φτιάχτηκε για τους Ηλείους. Ναι έχει προβλήματα, ναι έχει λίγο προσωπικό, ναι δεν έχει όλες τις παροχές που θα θέλαμε, αλλά οι γιατροί και όλο το προσωπικό, κάνουν υπερπροσπάθεια, υπερβάλλοντας εαυτούς και τα βιολογικά τους όρια πολλές φορές. Ας μην το σπρώχνουμε στην καταστροφή με την επιθετικότητά και την κακόβουλη κριτική μας. Ας το στηρίξουμε γιατί από αυτό σώθηκαν και θα σωθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ