2016-07-04 17:48:06
Φωτογραφία για Αποκλεισμός της Κεντρικής Μονάδας Διανομής Περιστερίου από τους Ταχυδρόμους
Άμεση παρέμβαση και αντίδραση του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής στην προσπάθεια μείωσης των θέσεων εργασίας στη διανομή. Μια φορά στις 3 εβδομάδες θα φτάσει να περνά το καλοκαίρι ο Ταχυδρόμος.

Την Κεντρική Μονάδα Διανομής Περιστερίου, επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου 67 και Μιαούλη, έχουν αποκλείσει από τα ξημερώματα εργαζόμενοι της διανομής, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους στα σχέδια της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να περιορίσει τις θέσεις εργασίας των ταχυδρόμων. Ως αποτέλεσμα δεν θα γίνει σήμερα διανομή αλληλογραφίας στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής αντιδρά στην προωθούμενη μείωση των θέσεων εργασίας κατά περίπου κατά 30%.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής Γιάννης Οικονόμου «η μείωση του 30% που προωθεί η Διοίκηση συνεπάγεται πρακτικά αντίστοιχη μείωση στη συχνότητα εξυπηρέτησης των πολιτών».


Όπως επεσήμανε «πρόκειται για μια αντεργατική, μονομερή, παράνομη και αντιαναπτυξιακή ενέργεια που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Ταχυδρομείο καθώς θα επιφέρει σημαντική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού. Προκαλεί εντύπωση πως μια “αριστερή” κυβέρνηση αφήνει ανοικτό πεδίο για να ενισχυθούν περαιτέρω οι ιδιώτες και δεν στηρίζει το δημόσιο ταχυδρομείο. Καταδικάζουμε την προσπάθεια να περιορισμού των θέσεων της διανομής. Ζητούμε την άμεση ανάκλησή της καθώς δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη και καλούμε τη Διοίκηση σ έναν ουσιαστικό, ειλικρινή και ρεαλιστικό διάλογο για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα των ΕΛΤΑ

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι περικοπές στη λειτουργία του Δημόσιου Ταχυδρομείου και στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση και το Υπουργείο ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Δημόσιου Ταχυδρομείου και της δουλειάς των Ταχυδρόμων που κάθε μέρα «οργώνουν» τη χώρα για μπορεί ο ΕΛΤΑ να παρέχει καθολικές υπηρεσίες, να συνεχίζει το κοινωνικό του έργο αλλά και την ιστορική του πορεία».

Το Σωματείο σχεδιάζει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών των εργαζομένων. Αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο Νovotel έχει προγραμματισθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ... ΑΜΕΣΑ Ο ΒΙΚΤΟΡ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ... ΑΜΕΣΑ Ο ΒΙΚΤΟΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ