2016-07-05 13:13:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Στο μικροσκόπιο οι επιπτώσεις στον τουρισμό από Brexit, Ρωσία, Ισραήλ
Στα άμεσα, έμμεσα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα προβλήματα που προκύπτουν για τον κυπριακό τουρισμό τόσο από το Brexit όσο και, εκ των πραγμάτων, από την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας και Τουρκίας - Ισραήλ θα ενδιατρίψει ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στον ΚΟΤ.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», στη σύσκεψη έχουν κληθεί να λάβουν μέρος οι ηγεσίες των ξενοδοχειακών οργανώσεων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ACTA και της διοίκησης της διαχειρίστριας εταιρείας των διεθνών αεροδρομίων του τόπου, Hermes.  

Σύμφωνα με τις κατ’ αρχήν εκτιμήσεις όλων των τουριστικών εταίρων, ειδικά σε σχέση με το Brexit, άμεσες επιπτώσεις στον κυπριακό τουρισμό δεν πρόκειται να υπάρξουν, αφού στην ουσία όλα τα εκδρομικά πακέτα από τη Βρετανία σχεδόν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2016, είναι προαγορασμένα και προπληρωμένα. Ως εκ τούτου δεν αναμένεται καμιά ακύρωση από πλευράς Βρετανών περιηγητών.


Πέραν τούτου, όλα τα τουριστικά καταλύματα είναι υπερπλήρη μέχρι το τέλος της σεζόν και ελάχιστα περιθώρια υπάρχουν για τις όποιες πρόσθετες αφίξεις της τελευταίας στιγμής. Η όποια επίπτωση, τουλάχιστον για φέτος, σε συνάρτηση με την πορεία που θα πάρει η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του ευρώ, έχουν να κάμουν κυρίως με την κατά κεφαλήν δαπάνη των Βρετανών περιηγητών, η οποία ενδεχομένως να μειωθεί, ανάλογα και με την όποια υποβάθμιση του βρετανικού νομίσματος ήθελε επέλθει. Από εκεί και πέρα, οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα εξεταστούν στη σημερινή σύσκεψη.  

Ωστόσο, η σημερινή σύσκεψη, εξ αντικειμένου, θα ασχοληθεί και με τα όποια ζητήματα προκύπτουν από την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας και Τουρκίας - Ισραήλ. Ήδη οι Ρώσοι διοργανωτές ταξιδίων ενημερώνουν ότι μέσα σε 15 ημέρες θα επαναρχίσουν τις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία, γεγονός που θα επιδράσει επί των ρωσικών αφίξεων στην Κύπρο, ενδεχομένως για την τελευταία περίοδο του καλοκαιριού. Ανάλογες επιπτώσεις, αλλά πολύ μικρότερου εκτοπίσματος, ίσως να προκύψουν και από την ισραηλινή τουριστική αγορά, κυρίως σε ό,τι αφορά στον ναυτικό τουρισμό, αλλά όχι μόνον αυτό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ