2016-07-07 08:51:15
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Απειλείται με πνιγμό το σύστημα υγείας
pelop.gr

Η κατάσταση της υγείας, εν μέσω εντάσεων αλλά και αντικρουόμενων εισηγήσεων με λύσεις, κυριάρχησε στην ειδική χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την οποία όλοι σύμφώνησαν μόνο στην... κάκιστη διάγνωση: Οτι σ' αυτό το κομβικό σημείο, αν δεν υπάρξει άμεση δράση, η κατάρρευση του ΕΣΥ στη Δυτική Ελλάδα είναι προ των πυλών!

Εισαγωγικά στη συνεδρίαση, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χαροκόπος ιεράρχησε ως άμεση την ανάγκη στήριξης των περιφερειακών νοσοκομείων, προκειμένου να σταματήσει η επιβάρυνση του ΠΓΝΠ που λειτουργεί σε κατάσταση οριακή.

Στη διαπίστωση συμφώνησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου, συμπληρώνοντας ότι εκτός τις περιφερειακές δομές του ΕΣΥ που υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να αναστέλλουν τη λειτουργία τους πολλές κλινικές, πρέπει να αναστηλωθεί άμεσα και το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Πάτρα το οποίο είναι η δεύτερη μεγάλη αιτία που προκαλεί την υπερφόρτωση του ΠΓΝΠ και του νοσοκομείου στον «Αγίου Ανδρέα».


«Καμπανάκι» σε σχέση με τις προσδοκίες που υπάρχουν μετά την επαναλειτουργία του επταώροφου στον «Αγιο Ανδρέα» και την «ανακούφιση» του ΠΓΝΠ, «κτύπησε» ο πρόεδρος των εργαζομένων και περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Πετρόπουλος.

Ως προς το σκέλος των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας και της ΠΦΥ, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠε, Δημήτρης Κωστακιώτης, ξεκαθάρισε ότι η επαναλειτουργία του «Αγ. Ανδρέα», μαζί με τις προσλήψεις που θα γίνουν σε ιατρικό προσωπικό αλλά και τις άμεσες τοποθετήσεις λοιπό προσωπικό, το δυναμικό θα ενισχυθεί σημαντικά στα επίπεδα που υπήρχαν πριν.

Οι περισσότεροι ομιλητές στάθηκαν στην κατάσταση των περιφερειακών δομών του ΕΣΥ, η οποία φαίνεται ότι σήμερα είναι ανεξέλεγκτη. Ο Σωτήρης Νταβέλης, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου, τόνισε ότι βασικές κλινικές, Παθολογική και Χειρουργική, στα δύο νοσοκομεία, Πύργου και Αμαλιάδας, έχουν απογυμνωθεί σε ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές, ενώ ο Βασίλης Μιχαλόπουλος, εκπροσωπώντας την ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζόμενους στο Γεν. Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

"Πελοπόννησος"
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ