2016-07-07 17:18:06
Φωτογραφία για Γαλλική προσφορά για κινητήρες στη Ινδία να κλείσει το Rafale
Δεν έχει προηγούμενο η διαπραγμάτευση των Ινδών με τους Γάλλους για τα μαχητικά Rafale (καλή περίπτωση για σεμινάριο στους κυβερνητικούς της Ελλάδας που έχουν κακοποιήσει τη λέξη «διαπραγμάτευση») τα οποία έχουν αποδειχθεί ως ινδικό «γεφύρι της Άρτας», με αποτέλεσμα το πιο πολυσυζητημένο ίσως συμβόλαιο στον τομέα της αεροναυπηγικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, να μην μπορεί να ολοκληρωθεί και να υπογραφτεί Το τελευταίο επεισόδιο αφορά στην κατάθεση πρότασης από τη γαλλική πλευρά στην Ινδία για την για την επένδυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ με στόχο να στήσει στα πόδια του το πρόγραμμα του κινητήρα «Kaveri» που πνέει τα λοίσθια, την κοινή ανάπτυξή του και την ενσωμάτωση του κινητήρα στο εγχώριο ελαφρύ μαχητικό LCA Tejas μέχρι το 2020.

Στόχος των Γάλλων είναι να αξιοποιήσουν την πρόταση ώστε να «καταναλώσουν» σημαντικό μέρος από της αξίας τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στους Ινδούς στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα μαχητικά Rafale. Την ανωτέρω πρόταση υπέβαλαν οι Γάλλοι που χειρίζονται τη διαπραγμάτευση με τους Ινδούς για τα αντισταθμιστικά, για λογαριασμό των εταιρών που επιθυμείται να συμμετάσχουν.


Το ενδιαφέρον των Ινδών λοιπόν ίσως τραβήξουν ο κινητήρας M88 της Safran και ο κινητήρας Shakti για τα ελαφρά ελικόπτερα της Ινδίας. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να υποβάλλουν σχετική πρόταση, αφού πρώτα επιθεώρησαν τον ινδικό κινητήρα η χρήση του οποίου απαγορεύτηκε το 2014 καθώς δεν παρήγαγε την επιθυμητή ώση και αποφάνθηκαν ότι με 25-30% παραπάνω δουλειά θα τον καταστήσουν επιχειρησιακά αξιοποιήσιμο εντός 18 μηνών.

Η πρόταση έχει σίγουρα ενδιαφέρον, καθώς οι Ινδοί ενεργοποίησαν την πρώτη μοίρα μαχητικών του τύπου, ενώ αναμένεται να αγοράσουν τουλάχιστον 80 αεροσκάφη της έκδοσης LCA Mk 1 A, που καλό θα ήταν να αντικαταστήσει τους κινητήρες GE 404.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ