2016-07-10 22:46:10
Φωτογραφία για Όταν οι low cost αφήνουν τους επιβάτες «σύξυλους»
«Σύξυλους» άφησε 8.250 επιβάτες η γνωστή low cost αεροπορική εταιρεία, Vueling,  χωρίς κάποια ουσιαστική εξήγηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde Η ισπανική αεροπορική εταιρεία που έχει έδρα στην Καταλονία και αντιπροσωπεύει το 40% της κίνησης στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης «εξαφάνισε» ξαφνικά από το ταμπλό των αναχωρήσεων 20 πτήσεις μέσα σε μια ημέρα αφήνοντας άφωνους τους επιβάτες που ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν. Στην καρδιά του καλοκαιριού και συγκεκριμένα το τετραήμερο 30 Ιουνίου με 3 Ιουλίου ακυρώθηκαν συνολικά 47 πτήσεις προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού και δίνοντας έναυσμα για  πιθανές κυρώσεις. Ωστόσο, αυτό που εξόργισε ακόμη και τους επαγγελματίες του κλάδου είναι η επικοινωνιακή στρατηγική που εφάρμοσε η εταιρεία για να διαχειριστεί την κρίση. Χωρίς να υπάρχει κάποια απεργία στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, στο προσωπικό της πολιτικής αεροπορίας ή κάποιο άλλο κώλυμα, η εταιρεία επικαλέστηκε «λειτουργικούς λόγους» χωρίς να δώσει κάποια περεταίρω εξήγηση.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, το λάθος ξεκίνησε από το λανσάρισμα της καμπάνιας την άνοιξη. Ήδη από τότε υπήρξαν «φωνές» που έκαναν λόγο για απώλεια του ελέγχου του μάνατζμεντ και των λειτουργιών της εταιρείας καθώς και της διαχείρισης του προσωπικού και των δρομολογίων. Όπως ανέφερε στέλεχος της αεροπορικής «αρκετά αργά καταλάβαμε ότι είχαμε πουλήσει περισσότερα εισιτήρια και πτήσεις από εκείνες που μπορούσαμε να διαχειριστούμε».

AdTech Ad

Έτσι η εταιρεία αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί δύο πιλότους καθώς είχε έλλειψη σε εκπαιδευμένους συγκυβερνήτες. Παράλληλα, δεν είχε σκοπό να προσλάβει επιπλέον προσωπικό ενώ σήμερα και αφού έγινε το κακό ανακοίνωσε την πλήρωση 130 νέων θέσεων εργασίας για να διαχειριστεί την «υπερφόρτωση» των σκαφών της. Για τον ίδιο λόγο προχώρησε και στην ενοικίαση 6 επιπλέον αεροσκαφών.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους «μπόρες», η επερχόμενη καταστροφή είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως ήταν η αλλαγή της διοίκησης της εταιρείας, η συμφόρηση στους μεγάλους αερολιμένες, η απεργία στο αεροδρόμιο του Παρισιού (καθώς το 80% των πτήσεων της αεροπορικής διέρχονται από το Παρίσι). Φυσικά ο κακός σχεδιασμός, η κακή πρόβλεψη και η λανθασμένη επικοινωνιακή πολιτική  συνθέτουν μια στρατηγική που δείχνει να έχει ξαφνιαστεί από τον ξαφνικό και φρενήρη ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 15% μέσα σε ένα χρόνο.

Οι low cost αναπτύσσονται δυναμικά

Παρά τις ατυχίες της Vueling, τα στοιχεία της τουριστικής βιομηχανίας δείχνουν ότι οι low cost αεροπορικές αναπτύσσονται δυναμικά.

Αντιπροσωπευτικά  παραδείγματα  αποτελούν εκτός από τη Vueling (η οποία σημειώνει γοργό ρυθμό ανάπτυξης)  η εταιρεία Ryanair, η οποία εδρεύει στην Ιρλανδία και η ΕasyJet η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Το 2015 η Ryanair ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια πελάτες σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Η εταιρεία αναπτύχθηκε με ρυθμό διπλάσιο από εκείνον της EasyJet. Kαι οι δύο εταιρείες, οι οποίες αποτελούν τις μεγαλύτερες low cost αεροπορικές στην Ευρώπη, επικεντρώθηκαν στην προσέλκυση του διαδικτυακού κοινού και οι προσπάθειές τους είχαν στόχο να πάρουν μερίδιο από τον ανταγωνισμό.

Aκόμη, η EasyJet ανακοίνωσε 4,6% αύξηση κερδών (4,85 εκατομμύρια επιβάτες), αντίθετα από τις προβλέψεις οι ποίες έκαναν λόγο για μείωση των κρατήσεων εξαιτίας της επίθεσης στο Παρίσι, το οποί αποτελεί κόμβο διέλευσης πολλών αεροπορικών δρομολογίων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ