2016-07-20 23:45:10
Φωτογραφία για Ν. Κακλαμάνης: «Μαθήματα άσκησης πολιτικής και κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλού κ. Τόσκα»
Σύνηθες φαινόμενο αποτελούν πλέον οι απαντήσεις χωρίς νόημα των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε ερωτήσεις Βουλευτών για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο Τελευταίο παράδειγμα η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Τόσκα, σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη για την υπό διάλυση ομάδα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ πρώην ΜΑΤ).

O Ν. Κακλαμάνης ερωτά τον Υπουργό «σε ποιες κινήσεις θα προβείτε προκειμένου να ενισχύσετε τη δράση και την αποτελεσματικότητα της Υ.Α.Τ.;» και στην απάντησή του ο κ. Τόσκας δεν κάνει ΚΑΜΙΑ απολύτως αναφορά στο εν λόγω σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας!

Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν προκαλεί καμία εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς, ότι σε προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ γινόταν ξεκάθαρη αναφορά περί κατάργησης των ΜΑΤ (νυν ΥΑΤ), πάγιου αιτήματος της νεολαίας του κόμματος και της εκλογικής «πελατείας» της Κουμουνδούρου.


Όπως άλλωστε συνέβη και με την απόφαση του Υπουργείου για κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Παράλληλα -ενώ η ερώτηση του Βουλευτή αφορά τον αριθμό των αιτήσεων μετάθεσης αστυνομικών της ΥΑΤ (μετά τις πληροφορίες ότι 306 από τα 750 άτομα ζητούν μετάθεση)- ο κ.  Τόσκας απαντά, ότι οι αιτήσεις (χωρίς να αναφέρει αριθμό!) «προβλέπεται» να εξεταστούν, κάποια στιγμή, από το Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΓΑΔΑ.

Για να τελειώνουμε… Κύριε Τόσκα, απαντήστε σε αυτά που σας ρωτούν οι Βουλευτές και αφήστε τα μαθήματα άσκησης πολιτικής και κοινοβουλευτικού ελέγχου για τον εαυτό σας και το κόμμα σας, όπου διαπιστώνονται σοβαρά -στα όρια του επικίνδυνου- κενά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ