2016-08-02 04:45:17
Φωτογραφία για Αδήλωτα κεφάλαια: Το νομοσχέδιο προ των πυλών
Yπολογισμός του φόρου με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτος που δηλώνεται ότι αποκτήθηκαν τα εισοδήματα Η ρύθμιση για τις αδήλωτες καταθέσεις θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις αναπροσαρμογής προς τα πάνω των εισοδημάτων που έχουν δηλώσει στο παρελθόν με βασικό κίνητρο την απαλλαγή των φορολογούμενων από ποινικές κυρώσεις για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

 

Ειδικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης θα είναι τα εξής:

 

-υπολογισμός του φόρου με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτος που δηλώνεται ότι αποκτήθηκαν τα εισοδήματα

 

-επιβολή πρόσθετου φόρου που θα αυξάνεται ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο έλεγχος του φορολογούμενου.

 

Αν δεν έχει ξεκινήσει έλεγχος και ο φορολογούμενος εμφανίζεται οικειοθελώς να δηλώσει πρόσθετα εισοδήματα η προσαύξηση θα είναι χαμηλή.


 

Αν όμως έχει ξεκινήσει φορολογικός έλεγχος για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας θα υπάρχει μεγαλύτερη προσαύξηση.

 

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, στην περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος και έχει εκδοθεί σχετικό πόρισμα δεν θα είναι εφικτή η ένταξη στη ρύθμιση.

 

Ωστόσο, το σημείο αυτό είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση καθώς πολλές υποθέσεις εκκρεμούν στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών του υπουργείου Οικονομικών και στα διοικητικά δικαστήρια.

 

Να σημειωθεί ότι ακόμη και στελέχη του ΥΠΟΙΚ ομολογούν ότι με βάση τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι θεσμοί για τη ρύθμιση, δεν αναμένεται να έχει εισπρακτική επιτυχία αφού ο φόρος που θα καλείται να πληρώσει ένας φορολογούμενος που αποκαλύπτει τα αδήλωτα κεφάλαιά του μπορεί να φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 90%!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ