2016-08-07 13:27:18
Φωτογραφία για Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ο καθεδρικός ναός του Αργυροκάστρου
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος εγκαινίασε στο Αργυρόκαστρο τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, με τη συμμετοχή πολλών Ορθόδοξων Αλβανών και Ελλήνων πιστών. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, που έγινε αντικείμενο θαυμασμού όλων. Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα και ότι η Ορθοδοξία αποτελεί ενωτικό παράγοντα, καθώς το μήνυμα του Χριστού είναι πρωταρχικά μήνυμα αγάπης. Ο καθεδρικός ναός σχεδιάστηκε από τον καθηγητή  Β. Παππά, οι εργασίες, λόγω και διάφορων προσκομμάτων, διήρκησαν 7 περίπου χρόνια και παράλληλα με τον κύριο ναό κατασκευάστηκε  καμπαναριό, μικρό παρεκκλήσιο, υπόστεγο αυλισμού, καθώς επίσης διαμορφώθηκε κατάλληλα ολόκληρος ο προαύλιος χώρος. Να σημειωθεί ότι δίπλα στο ναό λειτουργεί από το 2012 σύγχρονο σχολικό κτίριο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος με τη δράση του διώχνει το πυκνό σκοτάδι της αμαρτίας και της πλάνης, που παρασύρει τον κόσμο σε τραγικά αδιέξοδα. Και σκορπίζει φως και ελπίδα. Όλη η ζωή του λάμπει με την αρετή του. Στηνς ανέγερση του ναού συνέβαλε και ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, που διακρίνεται για την καθαρή και αγαθή συνείδησή του, στα προστάγματα της οποίας υπακούει, καθώς και οι συνεργάτες του.


Έτσι για μια ακόμη χρονιά Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος φροντίζει για ξεχωριστά τέτοια πνευματικά δώρα για ποίμνιο της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Μέσα στην ατμόσφαιρα της νηστείας αυτής για την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πάσχα του Καλοκαιριού όπως με ευλάβεια το αποκαλούν οι Έλληνες, γεγονότα τέτοια ευλογημένα τονώνουν την πίστη και κυρίως την ελπίδα των Ορθοδόξων. Σε καιρούς δοκιμασιών όπως οι σημερινοί τα μηνύματα είναι πολλαπλά.

Ο νέος Καθεδρικός της Αναστάσεως του Χριστού προέκυψε ως ανάγκη να κατασκευαστεί παράλληλα με τις αναστηλώσεις των δύο άλλων ναών καθώς αυτοί βρίσκονται πλέον σε τοποθεσίες δυσπρόσιτες. Για το σκοπό της ανέγερσης αγοράστηκε απ τον Αρχιεπίσκοπο ιδιόκτητο επαρκή οικόπεδο. Αυτό αξιοποιήθηκε κτίζοντας δίπλα απ το Ναό  το οποίο αξιοποιείται από 4ετίας ήδη.

Στη σπουδαία αυτή στιγμή για την Μητρόπολη και Εκκλησία μας για τον καθένα θα ήταν τιμή να ενώσει την προσευχή του στις λαμπρές τελετές και τη Θεία Λειτουργία που θα ακολουθήσει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ