2016-08-07 14:25:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Αυξήθηκε ο αριθμός των μεταναστών - Προβληματισμός μετά την συμπλοκή με τρεις τραυματίες
Η συμπλοκή μεταξύ μεταναστών ήλθε να μας υπενθυμίσει ότι το ζήτημα δεν πρέπει να θεωρείται λήξαν για την Πάτρα και τους τοπικούς φορείς της. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που καταφθάνουν στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα, μετά από μια μακρά περίοδο που παρατηρήθηκε στασιμότητα στα στατιστικά στοιχεία των μεταναστευτικών ροών από την περιοχή μας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".

Το επεισόδιο σημειώθηκε μέσα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΒΕΞ, που βρίσκεται απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Το αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν -ευτυχώς ελαφρά- τρία άτομα. Ο ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή έγινε αντιληπτή από κάτοικους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία
. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν σύντομα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές. Οι ίδιες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι, τα αίτια της συμπλοκής αφορούν σε προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι μετανάστες. Παρά ταύτα, η έρευνα της Αστυνομίας για την εξακρίβωση των λόγων που οδήγησαν στη συμπλοκή συνεχίζονται.

Είναι πάντως φανερό ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Πάτρα και αναζητούν την κατάλληλη στιγμή για να πηδήσουν τα κάγκελα του νέου λιμανιού, με σκοπό να επιβιβαστούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό ένα από τα λιμάνια της Ιταλίας. Στην πλειονότητά τους είναι Αφγανοί νεαρής ηλικίας. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι μετανάστες (λιγότεροι) από χώρες της Αφρικής. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που κινούνται πέριξ του νέου λιμανιού υπολογίζεται από τις αρχές σε περίπου 120 άτομα, γράφει ο Μιχάλης Βασιλάκης.

Συγκεντρώνονται συνήθως τις ώρες που φτάνουν τα φορτηγά διεθνών μεταφορών στο λιμάνι και περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία για να… επιβιβαστούν.

Καθημερινό είναι πλέον το κρυφτό-κυνηγητό ανάμεσα στους μετανάστες και το Λιμενικό (μέσα από τα κάγκελα του λιμανιού), και την Αστυνομία (έξω από τα κάγκελα).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ