2016-08-08 23:10:13
Φωτογραφία για Κύπρος: Άρχισε η διέλευση των λεωφορείων με τους Τ/κ μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη
Πέρα των 1000  Τουρκοκυπρίων  περίπου, όπως υπολογίζεται, αναμένεται να μεταβαίνουν σήμερα στα Κόκκινα, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για να παραστούν στους “εορτασμούς”, που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ  του Πρόεδρου της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας Ανδρέα Καρού, από το οδόφραγμα του Λιμνίτη προς το θύλακα των Κοκκίνων άρχισε λίγο πριν τις 08:00  περίπου η διέλευση των λεωφορείων με τους Τουρκοκύπριους .

Αλλοι αναμένεται να φθάσουν μέσω θαλάσσης με πλοία στον κόλπο των Κοκκίνων μέσω Κερύνειας.

Τα πλοία όπως κάθε χρόνο θα συνοδεύονται από μικρά σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστεί και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα μεταβεί στην περιοχή με ελικόπτερο.

Οι μνήμες στρέφονται πίσω στην ακριτική Τηλλυρία με την μετάβαση των Τ/κ στην πατρώα γη


Συνολικά 62 λεωφορεία Τουρκοκυπρίων αναμένεται να μεταβούν σήμερα στα Κόκκινα περνώντας το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τoν κατάλογο που παραδόθηκε  από τα ΗΕ στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός, ανέφερε πως η λίστα από τα ΗΕ παραδόθηκε χθες το απόγευμα της Κυριακής στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία από το οδόφραγμα του Λιμνίτη αναμένεται να περάσουν 62 Λεωφορεία και επιπλέον άλλα τέσσερα που διέρχονται κάθε εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο για τη μεταφορά τροφίμων στα Κόκκινα.

Ο κ. Καρός σημείωσε πως στο κάθε λεωφορείο  ο αριθμός των επιβαινόντων ανέρχεται στους 20 – 25, και πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στα Κόκκινα αναμένεται να μεταβούν περίπου 1600 Τ/κ .

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους Τ/κ το πρωί, θα περάσουν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στις ελεύθερες περιοχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας περίπου στις 07:30 και από εκεί θα κατευθυνθούν προς το θύλακα Κοκκίνων, όπου οι κατοχικές αρχές διοργανώνουν τις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται ότι θα παραστεί και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στο θύλακα των Κοκκίνων με ελικόπτερο.

Αριθμός Τουρκοκυπρίων αναμένεται να μεταβεί με κρουαζιερόπλοια και άλλα στρατιωτικά σκάφη, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων, Ανδρέας Καρός .

Τα πλοία όπως κάθε χρόνο θα συνοδεύονται, όπως είπε, από μικρά σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Σημειώνεται ότι πέρσι πέρα των 2000 Τουρκοκυπρίων με 113 λεωφορεία μετέβησαν στις 8 Αυγούστου 2015 στα Κόκκινα, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας  Κώστας Μιχαηλίδη χαρακτήρισε τραγική την σημερινή μέρα , με την  άφιξη των Τ/κ λεωφορείων στα Κόκκινα περνώντας από την κατεχόμενη γη μας.

Αυτές τις μέρες μας  είπε,  η μνήμη μας στρέφεται πίσω στις καταστροφές που επέφεραν στην περιοχή της Τηλλυρίας το 1964, καίγοντας και καταστρέφοντας την. Μια περιοχή εκτίμησε που αν δεν την κατέστρεφαν ,σήμερα θα ήταν ένας δεύτερος παράδεισος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  επανέλαβε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για διάνοιξη του δρόμου μέσω Κοκκίνων που έκλεισε πριν από 52 χρόνια.

Ο κ.Μιχαηλίδης ανέφερε πως το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο συνέδεε  την Πάφο με την Λευκωσία  προσθέτοντας πως όλες οι κοινότητες βρίσκονται σε μαρασμό λόγω της κατάστασης. Για να φθάσει κάποιος στο Κάτω Πύργο Τηλλυρίας πρέπει να περάσει από τα βουνά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H FIA ME KOKKINH FLAG TA GRANDPRIX
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H FIA ME KOKKINH FLAG TA GRANDPRIX
TO SECURITY SYSTEM HALO ME FORMULA 1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
TO SECURITY SYSTEM HALO ME FORMULA 1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ