2016-08-11 18:12:12
Φωτογραφία για Η υποχώρηση του πετρελαίου επιβαρύνει την Ασία
Πτωτικά κινούνται σε γενικές γραμμές οι ασιατικές μετοχές, καθώς η άνοδος στα αποθέματα αργού πετρελαίου και η επέκταση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας έστειλε τις τιμές του μαύρου χρυσού χαμηλότερα συμπαρασύροντας τις μετοχές.

Ο αυστραλιανός δείκτης  SandP/ASX 200 βρίσκεται 0,66% χαμηλότερα, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Straits Times Index υποχωρεί κατά 0,03% και ο Kospi στην Κορέα σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,25%. Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας είναι κλειστό σήμερα λόγω αργίας.

Χθες, οι τιμές του αμερικανικού αργού "βυθίστηκαν" κατά 2,5% στα 41,71 δολ. το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της Energy Information Administration για αύξηση των αποθεμάτων αργού, έναντι των προσδοκιών για υποχώρηση. Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, επέκτεινε την παραγωγή για να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της. Μετά των συνδεδεμένων με εμπορεύματα μετοχών στην Αυστραλία, η Rio Tinto εμφανίζει απώλειες της τάξης του 1,68% ενώ η Fortescue Metals Group χάνει 1,09%.

Η υποχώρηση του αργού επισκίασε ακόμη μία μείωση επιτοκίων στην περιοχή, με τις αγορές να δημιουργούν με προσδοκίες με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που μπορούν να ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μείωσε το επίσημο επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσεις στο νέο ιστορικό χαμηλό του 2%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ who is who ΤΟΥ ΠΑΟΥΛΟ ΜΠΕΝΤΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ who is who ΤΟΥ ΠΑΟΥΛΟ ΜΠΕΝΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ