2016-08-12 10:55:09
Φωτογραφία για Άρμα μάχης Type-96B, η ραχοκοκαλιά του κινεζικού Στρατού
Οι κινεζικές χερσαίες δυνάμεις φέρονται να έχουν αποφασίσει να αναπτύξουν το άρμα μάχης Type-96B ως τη «ραχοκοκαλιά» του αρματικού τους δυναμικού, αντικαθιστώντας με αυτό τους περισσότερους από τους τύπους αρμάτων μάχης που αξιοποιούν επιχειρησιακά, όπως τα Type-59 και Type-69.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της China Daily, ειδικός ανέφερε ότι οι εξαιρετικές ικανότητες του άρματος Type-96B του επιτρέπουν να καταστεί το βασικό άρμα των κινεζικών χερσαίων δυνάμεων, καθώς είναι η ισχυρότερη έκδοση της οικογένειας αρμάτων μάχης τρίτης γενιάς Type-96.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι άρματα Type-96B κατέγραψαν αξιοσημείωτες επιδόσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αρμάτων, γνωστό ως «Tank Biathlon», που διεξάγεται κοντά στη Μόσχα και αποτελεί το σημαντικότερο και πιο προβεβλημένο διεθνώς τμήμα των «International Army Games» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Στα τέλη του 2015, οι κινεζικές χερσαίες δυνάμεις είχαν σε ενεργό υπηρεσία περισσότερα από 7.000 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2.000 Type-96s και Type-96A, καθώς επίσης 600 Type-99 και Type-99A, κάτι το οποίο σημαίνει ότι διαθέτουν στο οπλοστάσιο πλειοψηφία αρμάτων μάχης που κατασκευάστηκαν πριν αρκετές δεκαετίες.


Το τελικό συμπέρασμα είναι, όπως παρατηρεί ο Huang Guozhi, που γράφει για το περιοδικό «Modern Weaponry», ότι παρά το γεγονός ότι τα άρματα μάχης Type-99 είναι σαφώς πιο προηγμένα, η υψηλή τους τιμή και η περιορισμένη ικανότητα παραγωγής τους, καθιστούν απαγορευτική τη μαζική παραγωγή τους και εισαγωγή σε υπηρεσία.

Ο λόγος επιδόσεων και κόστους ευνοεί σαφώς τα Type-96B, με αποτέλεσμα να τα καθιστά ελκυστική επιλογή όχι μόνο για τις κινεζικές, αλλά και για χερσαίες δυνάμεις ξένων χωρών, δυνητικών πελατών της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η τελευταία έκδοση του άρματος διαθέτει λειόκαννο πυροβόλο των 125 χλστ., βελτιωμένο και σαφώς ισχυρότερο κινητήρα, καινούργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης και υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός, καθιστώντας το άρμα επίτευγμα για την κινεζική βιομηχανία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To 1.80 και η... πρεμιέρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To 1.80 και η... πρεμιέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ