2016-08-12 15:34:01
Φωτογραφία για Τα σχολεία δεν θ' ανοίξουν 1 Σεπτέμβρη
Δεν υπάρχουν πλέον ενδοιασμοί και μέσες λύσεις. Ο Υπουργός και η Κυβέρνηση που έχουν καταργήσει την Εθνική Φρουρά και προσλαμβάνουν μισθοφόρους συνολικού ετήσιου κόστους 60 εκατομμυρίων θέλουν να κάνουν δημοσιονομικές εξοικονομήσεις. Και προφανώς αφού δεν μπορούν να απολύσουν τους 50 ρουσφετολογικής σκοπιμότητας "επιστημονικούς συνεργάτες" του προεδρικού τα λεφτά τα αφαιρούν από την Παιδεία. Καταργούν εργαστηποιημένα μαθήματα όπως Τεχνολογία, Πληροφορική, Οικιακή Οικονομία και Χημεία καθώς και τον Αναλφαβητισμό.

Γι' αυτό στην κρίσιμη συνεδρία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ της 19ης Αυγούστου μια και μοναδική είναι η πρόταση. 'Η ο υπουργός θα αποσύρει τις αντι-εκπαιδευτικές του προτάσεις αλλιώς τα σχολεία δεν ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου. Δεν θα γίνουν ανεξετάσεις, εγγραφές και την 9η Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας όπου θα τεθούν όλα και με "τόκους" στο τραπέζι.


Ο Ταλιαδώρος και η Σαλτέ (ΑΛΛΑΓΗ και ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ) ας αποφασίσουν με ποιους είναι. Με τους καθηγητές ή την εργοδοσία;

Ειδικά η προσοχή θα είναι στραμμένη σε δύο πρόσωπα της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στο ΚΔΣ ειδικοτήτων Τεχνολογίας και Πληροφορικής αντίστοιχα για το τι θα πράξουν. Θα στηρίξουν ή θα προδώσουν τους συναδέλφους τους των πιο πάνω ειδικοτήτων;

Νέα κουτσουρέματα θέσεων Να αναφέρουμε ότι σήμερα ο υπουργός Παιδείας έχει ενημερώσει τους Επαρχιακούς Επιθεωρητές ότι δεν θα ανακοινωθούν αύριο οι νέες τοποθετήσεις-μετακινήσεις οι οπαίες μετατίθενται

για την 22α Αυγούστου. Ο λόγος είναι ότι αναμένονται και περετέρω κουτσουρέματα θέσεων μετά το "κάρφωμα" των 30 θέσεων "ειδικών καθηκόντων" που προέκυψε χθες μετά τη συνάντηση ΥΠΠ-ΟΕΛΜΕΚ

Παραίτηση του προέδρου του Συνδέσμου Χημικών

Την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να μείνουν εκτός εργασίας 17 Χημικοί (10 % του συνόλου των Χημικών). Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χημικών Γιώργος Μηλιώτης το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να υποβάλει άμεσα την παραίτηση του. Είναι απαράδεκτο να γίνεται εργαστήριο κατεύθυνσης Χημείας με 20 μαθητές και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χημικών να υπνώτει κυριολεκτικά.

Φυσικά ασήκωτες ευθύνες έχουν και οι Χημικοί Γενικοί Αντιπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ των Κινήσεων ΑΛΛΑΓΗΣ-ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ που έχουν ψηφίσει εναντίον των συναδέλφων τους και στηρίζουν τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος Ταλιαδώρο-Σαλτε.

ΥΓ¨Σύντομα θα σας κοινοποιήσουμε τους Χημικούς Γενικούς Αντιπρόσωπους των Κινήσεων ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΙΝΗΣΗΣ που ψήφισαν να μείνουν άνεργοι 17 συνάδελφοι τους.

Ανατροπή υπουργικών αυθαιρεσιών στην εκπαίδευση

Το ότι άμεσα κάποιοι (πλην της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ) με επικεφαλής τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ έχουν κινητοποιηθεί έγκαιρα είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπούν οι αυθαίρετες ενέργειες του υπουργού Παιδείας-Κυβέρνησης & Συνεργατών (ΑΛΛΑΓΗ - ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ) . Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας έχει βάλει φρένο στις εξετάσεις στα τέλη των τετραμήνων και στους λοιπούς κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων για την ερχόμενη σχολική χρονιά οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω είναι ελλειπείς και επιδερμικοί και εξέφραζαν μόνο τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διευθυντών.

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα συνεχίσει το δεύτερο κύκλο επαφών της (προς απογοήτευση Ταλιαδώρου -Σαλτέ), με βουλευτές μέλη της Επιτροπής Παιδείας, στους οποίους θα επιδώσει προτάσεις που εκσυγχρονίζουν το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Δημοσίων σχολείων.

Άυτή τη στιγμή άμεση προτεραιότητα είναι η αποτροπή:

1. της αποεργαστηριοποίηση :

α) των μαθημάτων Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Οικιακής

Οικονομίας στα Γυμνάσια.

β) Χημείας - Βιολογίας στα Λύκεια

2. της κατάργησης του αλφαβητισμού στα Γυμνάσια

Παλεύουμε ενάντια όχι μόνο με υπουργείο-κυβέρνηση αλλά και και με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ-ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ) που αποτελεί την 5η φάλαγγα της εργοδοσίας και βρίσκεται στην απέναντι μεριά.

Υπομονή μέχρι τον ερχόμενο Μάιο όπου θα απελευθερώσουμε την ΟΕΛΜΕΚ και την κάνουμε και πάλι έπαλξη κοινωνικών και εκπαιδευτικών αγώνων. Τότε και μόνο τότε θα επαναφέρουμε την ισορροπία στον κλάδο και στις ειδικότητες. Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα διορισμών να μην θεωρείται λοιπόν δεδομένο.

Νέα Πνοή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ