2016-08-13 15:01:06
Φωτογραφία για Apple: Το ντόμινο της μείωσης πωλήσεων ξεκίνησε
Διανύοντας το τρίτο τετράμηνο του έτους, η Apple έχει πουλήσει 40.4 εκατομμύρια iPhone. Το νούμερο μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό, αλλά αποτελεί μείωση για την Apple σε σχέση με τα περσινά 47.5 εκατομμύρια. Να αναφέρουμε επίσης ότι η Apple πέρασε το δεύτερο σερί τετράμηνό της με πτώση των πωλήσεων, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Φυσικά η μείωση αυτή των πωλήσεων δεν θα μπορούσαν αν αφήσουν ανεπηρέαστους τους προμηθευτές της Apple. Μπορεί η Apple να μην αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς τα ταμεία της είναι γεμάτα με δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για μερικούς προμηθευτές της.

Η Japan Display από την Ιαπωνία (προφανώς) αποτελεί μία μικρή εταιρία που κερδίζει τον μισό τζίρο της από την Apple και τις παραγγελίες της για την κατασκευή iPhone. Όπως φαίνεται, η Japan Display περνάει ζόρικη περίοδο καθώς ζήτησε από την Ιαπωνική κυβέρνηση να βοηθήσει στην ομαλή πτώχευση της. Κάτι παρόμοιο με τον δικό μας "Νόμος Περί Πτώχευσης".


Άλλος ένας συνεργάτης της Apple, η Foxconn, δήλωσε μείωση των εσόδων της για το δεύτερο τετράμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, αντί για τα περσινά 818 δισεκατομμύρια τζίρο, φέτος στην ίδια περίοδο δήλωσε "μόνο" 563 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μείωση των πωλήσεων της Apple, οδήγησε σε αυτή την 31% πτώση στον τζίρο, αναφέρουν από την Foxconn.

Παρόλο που οι αναφορές για τις πωλήσεις της Apple δεν είναι πολύ "ενθαρρυντικές" και οι οικονομικοί αναλυτές βλέπουν ότι η  Apple ήδη έχει πικάρει, οι τελευταίοι παραμένουν ψύχραιμοι. Η ίδια η Apple προχώρησε σε προ-παραγγελία από 72 με 78 εκατομμύρια iPhone 7, για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Μπορεί το συγκεκριμένο τρίμηνο να είναι παραδοσιακά "δυνατό", λόγο το ότι μερικές εβδομάδες μετά της επίσημη κυκλοφορία του iPhone είναι περίοδος εορτών, αλλά οι αναλυτές προβλέπουν μειωμένες πωλήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η Apple θα καταφέρει να πουλήσει μόνο 65 εκατομμύρια συσκευές την περίοδο από το Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Το "κενό" αυτό των 10 εκατομμυρίων συσκευών θα οδηγήσει σε επιπλέον επιπλοκές των προμηθευτών της Apple και το ντόμινο των εξελίξεων μάλλον έχει ήδη αρχίσει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ