2016-08-14 15:13:14
Φωτογραφία για Η επικεφαλής του γερμανικού AfD πρότεινε τη χρήση όπλων από τις δυνάμεις ασφαλείας σε βάρος παράτυπων μεταναστών
Την άποψη πως το Βερολίνο πρέπει να στείλει τους πρόσφυγες που τα αιτήματα ασύλου τους απορρίφθηκαν και τους παράτυπους μετανάστες σε νησιά έξω από την Ευρώπη και να μετατρέψει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων σε μια υπηρεσία για τη μετανάστευση διατύπωσε η επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Φράουκε Πίτρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην εφημερίδα Bild.

Οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν θα εγκατασταθούν σε δύο νησιά εκτός Ευρώπης που τελούν υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών,  δήλωσε η Πίτρι, δίχως να αναφέρει τα ονόματα των νησιών που εννοούσε.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν τα σχόλια της, τονίζοντας ότι αναφερόταν στα δύο νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Ναούρου και Μανούς, όπου η Αυστραλία χρηματοδοτεί κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Η αυστραλιανή κυβέρνηση τους έχει διαμηνύσει ότι δεν θα μετεγκατασταθούν ποτέ στην Αυστραλία.


«Προτείνω την μετατροπή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων σε μια υπηρεσία μετανάστευσης που θα εξασφαλίζει ότι όλοι οι παράτυποι μετανάστες θα φύγουν από αυτή την χώρα το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε η Πίτρι.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου από το περασμένο έτος.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και η εισροή ενός και πλέον εκατομμυρίων προσφύγων στην Γερμανία την περασμένη χρονιά ήταν ένας από τους κύριους λόγους αύξησης των ποσοστών της AfD. Το κόμμα καταλαμβάνει πλέον έδρες στα οκτώ από τα δεκαέξι κοινοβούλια των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας και αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικά ποσοστά στις τοπικές εκλογές που διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο και στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Νωρίτερα αυτό το χρόνο, η Πίτρι προκάλεσε κατακραυγή προτείνοντας να παραχωρηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας η δυνατότητα να κάνουν χρήση των όπλων τους εναντίον των παράτυπων μεταναστών.

Οι περισσότεροι από ένα και πλέον εκατομμύριο μετανάστες που έφτασαν στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο είναι πρόσφυγες που δραπετεύουν από τον πόλεμο και τις διώξεις στην Συρία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ