2016-08-17 13:26:15
Φωτογραφία για Απίστευτο! Αποφυλακίζονται 38.000 κρατούμενοι στην Τουρκία
Την έξοδο προς την ελευθερία θα δουν 38.000 κρατούμενοι στην Τουρκία που είχαν καταδικαστεί πριν το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, προφανώς για να αποσυμφορηθούν οι τουρκικές φυλακές.

Το μέτρο της πρόωρης αποφυλάκισης υπό δικαστική επιτήρηση «δεν είναι αμνηστία» και «αφορά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από την 1η Ιουλίου», εξαιρουμένων των δολοφονιών, των τρομοκρατικών ενεργειών, των πληγμάτων στην κρατική ασφάλεια, της παραβίασης κρατικών μυστικών ή του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ανακοίνωσε ο υπουργός με μια ομοβροντία 19 μηνυμάτων στο Twitter.

«Ως αποτέλεσμα αυτού του μέτρου, περίπου 38.000 άνθρωποι θα αποφυλακιστούν σε ένα πρώτο στάδιο», ανέφερε ο υπουργός, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα κύματα πρόωρων αποφυλακίσεων.

Το μέτρο αποκλείει στην πράξη όλους εκείνους που φυλακίστηκαν για ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, υποκινητή του οποίου θεωρεί η Άγκυρα τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.


Η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς η καταστολή των υποστηρικτών του στους θεσμούς και σε όλους τους τομείς της τουρκικής κοινωνίας είχε ως αποτέλεσμα να φυλακιστούν περίπου 35.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 11.600 έχουν ήδη αποφυλακισθεί, σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους.

Ο Τύπος έκανε λόγο τις τελευταίες ημέρες για μεγάλη συμφόρηση των τουρκικών φυλακών λόγω των συνεχιζόμενων διώξεων. Το μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα μοιάζει να έχει σκοπό να δημιουργηθεί χώρος στα σωφρονιστικά καταστήματα για πρόσωπα που φυλακίστηκαν στο πλαίσιο των διώξεων σε πανεθνικό επίπεδο, αν και ο υπουργός δεν έδωσε καμία εξήγηση για αυτές τις μαζικές πρόωρες αποφυλακίσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ